Na zagorskim cestama tijekom vikenda šest prometnih nesreća, u dvije sudionici teško ozlijeđeni

Kroz Mače, na mjestu gdje je dozvoljeno 50, divljao sa 122 km/h

Objavljeno: 02.05.2022. zagorjeinternational

Tijekom vikenda je na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska proveden pojačani nadzor u prometu usmjeren na sprečavanje i sankcioniranje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola, nepoštivanja dopuštenih brzina kretanja vozila, nekorištenja sigurnosnih pojaseva u vozilima, nepropisne uporabe mobitela tijekom vožnje, ali i svih ostalih prometnih prekršaja, te je utvrđeno ukupno 95 prometnih prekršaja od čega 50 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, pet prekršaja ne korištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, tri prekršaja nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje i 24 ostala prekršaja u prometu. 

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u petak oko 19.30 sati u Maču od 122 km/h, na djelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. 

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u subotu oko 2 sata u Zaboku kod 21-godišnjeg vozača, koji je upravljao osobnim vozilom s 1,44 promila.

Također, PU KZŽ je izvijestila da je tijekom vikenda na prometnicama Krapinsko – zagorske županije zabilježeno šest prometnih nesreća od čega su četiri bile s materijalnom štetom. Dvije su se dogodile u Donjoj Stubici, jedna uslijed neprilagođene brzine te jedna uslijed nepropisne radnje vozilom, zatim u Zlatar Bistrici zbog nepropisne vožnje u natrag i u Stubičkoj Slatini zbog kretanja vozilom preblizu desnom rubu kolnika.  

U prometnoj nesreći do koje je došlo u Jakuševcu Zabočkom uslijed ne kretanja motociklom uz desni rub kolnika, vozač motocikla sletio je s kolnika i pritom zadobio teške tjelesne ozljede. Također, teške tjelesne ozljede zadobila je jedna osoba u prometnoj nesreći do koje je došlo u Žutnici zbog iskakanja s traktorske prikolice.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba