Suradnja policije i općine Krapinske Toplice

“Zaustavimo provale u automobile – Zajedno za sigurnost vaše imovine”

Objavljeno: 29.04.2022. zagorjeinternational

Policijska uprava krapinsko – zagorska u sklopu preventivnih aktivnosti na prevenciji imovinskih kaznenih djela “Za sigurnost vaše imovine”, provodi preventivne aktivnosti na prevenciji imovinskih kaznenih djela, a isto tako ostvaruje i suradnju sa lokalnom zajednicom.

U sklopu provođenja preventivnih aktivnosti na prevenciji provala u automobile u suradnji Policijske uprave krapinsko – zagorske, Policijske postaje Zabok i općine Krapinske Toplice na parkiralištu kod groblja u Krapinskim Toplicama postavljen je znak “Zaustavimo provale u automobile – Zajedno za sigurnost vaše imovine”. Na znaku se nalaze poruke građanima što mogu sami poduzeti kako bi se zaštitili da ne bi postali žrtve provala u automobile.

Jučer, na postavljanju znaka, prisustvovali su načelnica općine Krapinske Toplice Gordana Jureković, načelnik Policijske postaje Zabok Vedran Draganić i policijski službenik za prevenciju Policijske uprave krapinsko – zagorske Željko Lež.

– Policijska uprava krapinsko – zagorska skreće pozornost građanima na krađe i provale u automobile te na mjere koje svatko može poduzeti, a koje će smanjiti vjerojatnost da se postane žrtva tih kaznenih djela. Provale i krađe iz automobila najčešće se događaju na parkirališnim prostorima na gradskim i mjesnim grobljima, na ugibalištima i putovima u blizini šuma, parkova, ispred stambenih zgrada, trgovačkih centara, restorana, zdravstvenih ili obrazovnih ustanova i to najčešće u poslijepodnevnim i večernjim satima. Najčešći oblik provala u automobile je kroz bočna stakla, na način da se razbije staklo i ukradu predmeti koji su ostavljeni na vidljivom mjestu koje počinitelj i prve uoči ili nađe u vozilu. Da bi se spriječile  provale u vozila i krađe iz vozila nije potrebno nikakvo posebno ulaganje, već je dovoljna promjena ponašanja i navika tako da se ne privlači pažnja počinitelja – stoji u policijskom priopćenju.Također su u sklopu provođenja preventivnih aktivnosti “Za sigurnost vaše imovine” tiskani letci “Zajedno za sigurnost vaše imovine – Spriječimo provale u domove” na kojima se nalaze savjeti građanima što mogu sami poduzeti kako bi se zaštitili da ne bi postali žrtve provala, koji će biti dostavljeni uz račune za komunalnu naknadu kućanstvima na području općine Krapinske Toplice.

U sklopu preventivnih aktivnosti na prevenciji imovinskih kaznenih djela  Policijska uprava krapinska-zagorska će i nadalje provoditi preventivne aktivnosti, kao i suradnju sa gradovima i općinama na području Krapinsko-zagorske županije.   

Najnovije po kategorijama

BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI: “Promijenimo ono što možemo promijeniti – ne možemo utjecati na genetiku koja nam je zadana, ali na kvalitetu života možemo“

POVODOM SVJETSKOG DANA SRCA: Klinika Magdalena tradicionalno provodi akciju besplatnog mjerenja krvnog tlaka i EKG

BOLJE SPRIJEČITI NEGO LIJEČITI: “Promijenimo ono što možemo promijeniti – ne možemo utjecati na genetiku koja nam je zadana, ali na kvalitetu života možemo“

Objavljeno: 23.09.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter