Odakle sve to?

Policijskim službenicima jedna osoba predala dvije ručne bombe, tri protupješadijske mine, osam električnih detonatorskih kapisli…

Objavljeno: 29.04.2022. zagorjeinternational

Kako je izvijestila Policijska uprava krapinsko – zagorska, jučer je jedna osoba u sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“ policijskim službenicima dragovoljno predala jedan upaljač pješadijske mine, dvije ručne bombe, tri protupješadijske mine, šest inicijalnih dijelova protupješadijske mine i osam električnih detonatorskih kapsuli. 

Policija ovim putem podsjeća građane da je u tijeku provođenje akcije “Manje oružja – manje tragedija” i da građani uvijek mogu predati oružje. Također, podsjećaju da se protiv osobe koja dragovoljno preda oružje neće pokretati ni kazneni niti prekršajni postupak, ako se oružje prijavi nadležnom tijelu radi predaje prije početka primjene svih zakonskih policijskih ovlasti. 

– Pozivamo i apeliramo na sve one koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92 – poručili su iz PU KZŽ i dodali da oružje i ubojita sredstva građani ne odlažu i ne ostavljaju u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer se na taj način ugrožavaju životi drugih ljudi.

Policija će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba