NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI U REPUBLICI HRVATSKOJ - u Krapini održan motivacijski stručni skup

˝Zagorci će i ove godine pobijediti konkurenciju, pokazati kako izvrsno podučavaju djecu o očuvanju i zaštiti okoliša te o tradicionalnom uzgoju zavičajnih biljaka˝

Objavljeno: 28.04.2022. zagorjeinternational

U srijedu je, u Maloj dvorani POU Krapina, održan motivacijski stručni skup “Uređenje vrtova u odgojno – obrazovnim ustanovama Krapinsko – zagorske županije“ u sklopu provedbe projekta “Najljepši školski vrtovi u Republici Hrvatskoj” koji se provodi već 28 godina u organizaciji Hrvatske radio televizije. Prošle je godine pobjedu u kategoriji “Najljepši dječji vrtić u RH u 2021. godini” odnio Dječji vrtić Sunčica, što je bio je povod za dolazak u Krapinu, a voditeljica vrta Jasna Čiček Vorih prisutne djelatnice i djelatnike odgojno – obrazovnih ustanova iz cijele KZŽ upoznala je s počecima i nastankom ovog predivnog tradicijskog vrta.

Stručni skup organiziran je uz potporu Grada Krapine i Krapinsko – zagorske županije, a pozdravne riječi dobrodošlice uputila je potpredsjednica Gradskog vijeća Grada Krapine Željkica Smrekar koja nije mogla sakriti oduševljenje ovim projektom. Naglasila je kako su Zagorci, a posebno Krapinčani ponosni na prošlogodišnji veliki uspjeh našeg Dječjeg vrtića Sunčica iz Krapine koji je osvojio nagradu za najljepši dječji vrtić u ekološko – obrazovnom projektu ˝Najljepši školski vrtovi“.,

Veliki trud djece, odgajatelja, učitelja i roditelja rezultirao je izvrsnim rezultatima. U svom obraćanju, Smrekar je kazala da je održavanje ovog motivacijskog stručnog skupa vrlo značajno jer prezentira i promovira sam projekt potencijalnim, budućim sudionicima, educira ih i motivira vrtiće i škole da se i oni uključe u projekt. Vjeruje da će 2022. godine biti još više sudionika iz Krapine i iz cijele KZŽ, a s obzirom na izvrsne rezultate prošle godine, da će Zagorci i ove godine pobijediti konkurenciju i pokazati kako izvrsno podučavaju djecu o očuvanju i zaštiti okoliša te kako sačuvati tradicionalni uzgoj zavičajnih biljaka.

Ispred Krapinsko – zagorske županije skup je pozdravila pročelnica Upravnog odjela za obrazovanje, kulturu, šport i tehničku kulturu Mirjana Smičić Slovenec, a na skupu su nastupila i djeca iz Dječjeg vrtića Sunčica s lijepom zagorskim recitacijom i popevkom, a kratka izlaganja imali su: Đurđica Čočić, voditeljica projekta (HRT), Iva Pavlinić Prokurica ispred Ministarstva poljoprivrede, Hrvatske agencije za poljoprivredu i hranu, Zdenko Kobešćak, ravnatelj OŠ Stjepana Radića iz Brestovca Orehovičkog, Blanka Celinšćak Mezga iz Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Martina Crljen ispred Aqua Vivae te Milica Sekulić koja je sve prisutne upoznala s aplikacijom “Uredi vrt”. Ovaj iznimno zanimljiv i “zelen” skup pravo je osvježenje i poticaj da se odgojno – obrazovne ustanove koje nemaju vrtove uključe u ovaj projekt koji omogućuje djeci i mladima otrgnuće od sveprisutnih ekrana i povratak ljekovitoj prirodi.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba