Strojarska i prometna škola Varaždin obilježila trideset godina djelovanja

Zagorec: Ova škola je važan kotačić u obrazovnom sustavu, drago mi je što se transformirala u modernu ustanovu prateći potrebe i tržište rada

Objavljeno: 27.04.2022. zagorjeinternational

Prigodnom svečanošću u koncertnoj dvorani HNK u Varaždinu, Strojarska i prometna škola Varaždin obilježila je 30 godina postojanja, a svečanosti su prisustvovali zamjenica župana Varaždinske županije Silvija Zagorec, predsjednica Gradskog vijeća Grada Varaždina Zdravka Grđan, zamjenica županijskog pročelnika Upravnog odjela za prosvjetu, kulturu i sport Sanja Herceg, sadašnji i bivši zaposlenici te predstavnici ostalih srednjih škola.

Sve prisutne je pozdravila i ravnateljica škole Snježana Klarić naznačivši kako u školi vlada jedno posebno ozračje.

– Radimo na svim područjima povezivanja dvaju sektora, isto tako radimo na zdravstvenom odgoju, a mi smo i prva škola koja je uvela higijenske menstrualne uloške besplatne za sve svoje učenice i djelatnice. Imali smo i najveći broj edukacija za HPV virus u suradnji s Medicinskim fakultetom. Svakako puno radimo i na građanskom odgoju kao i na stvaranju budućih radnih generacija – rekla je ravnateljica Klarić.

Čestitke je uputila i zamjenica župana Zagorec koja je Strojarsku i prometnu školu prozvala bitnim kotačićem u obrazovnom sustavu te je čestitala i odala priznanje svim profesorima i mentorima koji predano rade na obrazovanju mnogih generacija. 

– Svi znamo da je cilj obrazovanja Varaždinske županije stvaranje sustava jednakih šansi. Strojarska i prometna škola je nadaleko poznata po strukovnom obrazovanju i nositelj je Centra izvrsnosti iz područja strojarstva. U strukovnom obrazovanju Varaždinska županija je iznimno visoko digla ljestvicu i na to smo zaista ponosni. Drago mi je što se ova škola transformirala u jednu modernu srednjoškolsku ustanovu prateći potrebe i tržište rada. Kontinuiranim ulaganjem Varaždinske županije u Centre izvrsnosti omogućava se svim našim učenicima istraživački pristup, timski rad te rad u vrhunskim, moderno opremljenim laboratorijima. To je isto tako garancija da naši učenici osvajaju brojna odličja na domaćim i inozemnim natjecanjima – rekla je zamjenica župana.

Predsjednica Gradskog vijeća Varaždina Zdravka Grđan je naglasila kako su Varaždinska županija i grad Varaždin vodeći po pitanju obrazovanja. 

– Strojarska i prometna škola se, kao i ostale naše škole također istaknula na lokalnoj, nacionalnoj, pa čak i na međunarodnoj razini, kao vodeća u svojim strukama, posebice prometa, i naravno po razvoju novih tehnologija. Čestitam im ovu vrijednu obljetnicu i želim im i nadalje puno uspjeha – rekla je Grđan. 

U sklopu svečanosti promovirana je i prigodna spomenica škole, a nekoliko riječi nazočnima uputio je i bivši ravnatelj škole Milan Žunar koji je tu dužnost obnašao punih deset godina.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba