U SVEGA NEKOLIKO DANA: Varaždinci prikupili nekoliko desetaka tona humanitarne pomoći za stanovnike ukrajinske Černivecke oblasti

“Od srca zahvaljujemo svima koji su se odazvali kako bismo barem malo uljepšali uskrsne blagdane našim prijateljima u Ukrajini“

Objavljeno: 27.04.2022. zagorjeinternational

Zahvaljujući brojnim donatorima iz gotovo svih dijelova Varaždinske županije, stanovnicima Černivecke oblasti u Ukrajini, uoči Uskrsa prema julijanskom kalendaru, dopremljeno je desetak tona humanitarne pomoći, prehrambenih namirnica i higijenskih potrepština.

Pomoć je iz Varaždinske županije preko graničnog prijelaza na rumunjsko-ukrajinskoj granici dostavljena u skladište za dostavu humanitarne pomoći “Olimpiia” u gradu Chernivtsi. U zemlju suočenu s ratnim strahotama, namirnice i potrepštine dopremljene su zahvaljujući građanima, jedinicama lokalne samouprave i tvrtkama koji su, nakon apela župana Anđelka Stričaka, u svega nekoliko dana donirali desetak tona prehrambenih namirnica s dužim rokom trajanja te higijenske potrepštine.

Pomoć su, uz Varaždinsku županiju, prikupili gradovi Varaždin, Varaždinske Toplice i Lepoglava, općine Petrijanec, Trnovec Bartolovečki, Cestica, Sračinec, Beretinec, Gornji Kneginec, Breznica, Breznički Hum, Mali Bukovec i Veliki Bukovec te tvrtke Ivančica d.d., Hudek-Trgotrans d.o.o., Siga d.o.o., Krešimir Futura d.o.o., Helcom Trade d.o.o., Trgograd d.o.o. – BP Šilec i Nika konstrukcije d.o.o.

– Od srca zahvaljujemo svima koji su se odazvali kako bismo barem malo uljepšali uskrsne blagdane našim prijateljima u Ukrajini. Grad Chernivtsi je glavni i najveći grad u Černiveckoj  oblasti u Ukrajini, u regiji s kojom je Varaždinska županija još 2013. godine sklopila Sporazum o suradnji. Kao što nas je izvijestio veleposlanik Ukrajine u Republici Hrvatskoj Vasylj Kyrylyč, koji je zamolio za pomoć, ta regija danas je privremeno boravište brojnih Ukrajinaca iz ratnih dijelove te zemlje, pa im je hitno bila potrebna pomoć, prije svega u obliku hrane s dužim rokom trajanja. Još jednom hvala svima koji su se uključili – rekao je župan Stričak.

Iz Varaždinske županije kazali su kako će, s obzirom da ratna razaranja u Ukrajini ne prestaju, Županija, prema potrebi i u sljedećim mjesecima u suradnji s gradovima i općinama te tvrtkama organizirati prikupljanje humanitarne pomoći za prijateljsku regiju u Ukrajini.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba