OŠTRO I DIREKTNO: Damir Vanđelić o neutaživoj gladi Vlade u posljednjih 10 godina

˝Vlade opstaju i do kraja se štite ministri koji imaju optužbe za korupciju, investitori nas gledaju lošije od Grčke, a uvodimo euro˝

Objavljeno: 27.04.2022.

Bivši šef Fonda za obnovu i nekadašnji član NO-a INA-E Damir Vanđelić na svom se Facebook profilu obrušio na rad Vlade Republike Hrvatskevši presjek događaja posljednji 10 godina. Pomalo oštrim, ali direktnim jezikom naveo je 11 točaka od kojih bi premijeru Andreju Plenkoviću moglo prisjesti.

– Zadnjih 10 godina u RH dogodilo se sljedeće, o čemu ne treba gubiti fokus diskutirajući o UDBA-i i bezobraštinama političara – riječi su kojima je Vanđelić započeo svoju objavu.

– Hrvatska ima broj stanovnika manji za 9,25 posto, odnosno za 396. 360 stanovnika, broj zaposlenih, direktno na proračunu, povećan je za preko 4000 novozaposlenih, dobili smo valjda 20.000 novih branitelja, pandemija, potresi – problematizira Vanđelić i nastavlja ističući velike propuste Vlade:

– Agrokor su prvo preuzeli Rusi, sada Mađari, a izmjena zakona o koncesijama nakon Lex Agrokora omogućila im je da sjednu na izvore vode Jamnice i najbolje zemljišta Slavonije. Navikli su nas da je normalno da Vlade opstaju i da se do kraja štite ministri koji imaju optužbe za korupciju, nečinjenjem Vlade je propušteno preuzimanje upravljanja INA-om i proglašenje ništetnosti Sanaderovih ugovora. Uredbama Vlade se opraštaju stotine milijuna kuna privatnim tvrtkama, a netransparentno (bez natječaja i kriterija) se dijele milijarde iz Fonda za nacionalni oporavak i otpornost. Uvodimo euro, a na dnu smo ljestvice produktivnosti ekonomije pa će nas predaja i tog dijela suvereniteta oštetiti u budućem razdoblju isto kako je oštetila Portugal, Italiju i slične ekonomije – napisao je pa završio sljedećim riječima:

– Izdana je državna obveznica RH od 14. travnja 2022. na 1.25 milijardi eura s valutnom klauzulom ima prinos do dospijeća od 2975 posto te godišnju kamatnu stopu od 2875 posto. Investitori nas gledaju lošije od Grčke, a uvodimo euro. To naravno nije sve – završio je Vanđelić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba