''Briljantan performans'' Hrvoja Zekanovića - stao za saborsku govornicu pa mahao vrećicom bijelog praha

˝Ja sam jučer malo šetao po Pantovčaku, sasvim slučajno, bio je lijep dan i tamo pronašao ovo˝

Objavljeno: 27.04.2022.

U današnjem obraćanju od pet minuta, saborski zastupnik Hrvoje Zekanović otvorio je iznošenje stajališta svojim performansom na kojem bi mu mnogi mogli ”pozavidjeti”. Kako je kazao, u šetnji Pantovčakom naišao je vrećicu bijelog, pa zamolio ministra Banožića da se provedu izvidi, a performans je započeo ”predavanjem” o ovisnosti o kokainu, nakon čega je održao poduži monolog o predsjedniku Zoranu Milanoviću osvrnuvši se na njegovo ponašanje.

Lucidnost i laž

– Narkoman navučen na koku ima lucidnost, izvanredan smisao za prijevaru i laž svake vrste. Zbog toga, ako osoba nije dobro našmrkana kokainom, teško ćemo prepoznati simptome drogiranosti – krenuo je Zekanović i pritom, iz unutarnjeg dijela sakoa, izvukao vrećicu napunjenu bijelim prahom.

– Ja sam jučer malo šetao po Pantovčaku, sasvim slučajno, bio je lijep dan, i tamo negdje posred Pantovčaka, pronašao sam ovo. Unutra je upravo ono što vi mislite da je. Dakle, unutra je upravo ono što vi mislite da je. Ponovit ću, ovo sam pronašao jučer popodne na Pantovčaku. Ja ovim putem pozivam ministra Božinovića, MUP, službu za borbu protiv zlouporabe narkotika da se pozabavi s ovim, neka naprave izvide na Pantovčaku, obzirom da na Pantovčaku imamo ovo – govorio je Zekanović za saborskom govornicom mašući vrećicom pa opleo po hrvatskom predsjedniku Zoranu Milanoviću, nazvavši ga ˝taj Zoran˝:

Dvije činjenice

– Taj Zoran je odrastao u jednom betonskom neboderu na 15. katu u Novom Zagrebu i često bi u svojoj sobi raspalio ‘Heroj ulice’, zalijepio svoj nosić na prozorsko staklo i gledao svoje vršnjake kako se zabavljaju na ulici. Međutim nije napravio domaći uradak i otac i mama ga ne bi pustili na ulicu. Prošlo je to razdoblje, on se dočepao maturalnog plesa, tamo je pušio travu što je kasnije nekoliko puta slavodobitno priznao medijima. Dakle, ‘počeo sam se drogirati’. Taj gospodin je kasnije ušao u politiku, čak je postao i predsjednik jedne partije. Socijal – demokratske partije Hrvatske. Postao je i predsjednik Vlade naše države, a ja ću reći nažalost, jer nije bio moj kandidat. Postao je i predsjednik države. To je lik koji danas, u situaciji kad jedna Finska, jedna Švedska, itekako strahuje za svoju egzistenciju i kada traži svaki mogući način da spasi živu glavu, on prijeti Finskoj sa suludim idejama. Međutim, nije on jedini. I ne likuje jedino Putin njegovim suludim idejama. Također ga podržavaju i drugovi iz Mosta. Kolega Raspudić, koji ga je svojevremeno nazivao novim Tuđmanom, i on danas govori da je to dobra ideja da se blokira ulazak Finske u NATO savez. Ovim putem pozivam kolege iz SDP – a, iz MOŽEMO, iz tog lijevo – zeleno – crvenog bloka, kako god da se zove, čiji je on kandidat bio, neka oni danas kažu što misle o njemu. Oni su ga podržavali u ono vrijeme kad je zajedno sa svojom potpredsjednicom Vlade Vesnom Pusić govorio o tome da je Hrvatska napravila agresiju na Bosnu i Hercegovinu. Podržavali su ga kad je rastjerivao hrvatske branitelje pendrecima s Trga svetog Marka. Podržavali su ga kad je uvodio onaj prevarantski zakon o životnom partnerstvu. Gdje su danas? Danas su uz njega jedino kolege iz Mosta koji su prije dvije godine bile u Lisinskom i vikale ‘Škoro, Škoro’. A danas podržavaju Zokija. Dakle, stvar je ovdje iznimno jasna. Dvije su činjenice. Prvo neka se ispita ovaj moj navod (s vrećicom), a s druge strane, jako bitno, neka se parlamentarne stranke čiji je on bio kandidat za predsjednika također očituju, pa makar o njegovim psovkama koje smo čuli jučer na televiziji – kazao je Zekanović, a Marija Selak Raspudić iz Mosta promptno je odgovorila:

Opomene

– Omalovažavanje saborskih zastupnika. Nije svaki politički cilj potrčati u zagrljaj Andreja Plenkovića na saborskim stepenicama. Neki od nas imaju i ključne hrvatske ciljeve vanjsko političke, a to je zaštititi prava Hrvata u BiH. A što se tiče opisa konzumenta ovog brašna kojeg ste donijeli u Hrvatski sabor, ta lucidnost, hiperaktivnost i sposobnost laganja mene začudno podsjeća upravo na govornika koji je upravo sišao s ove govornice – kazala je Selak Raspudić, nakon čega joj je Gordan Jandroković dao opomenu jer je prijavu povrede poslovnika iskoristila za vrijeme replike, a istu priliku nije propustio ni Zekanović: 

– Ja moram radi hrvatske javnosti ovdje ponoviti nekoliko činjenica. Prva je da sam ja u oporbi međutim u akademskoj oporbi, a ne ravnozemljaškoj oporbi. Za mene je Zemlja okrugla, za Vas ravna ploča. Vi ste ravnozemljaši s diplomom. Druga važna činjenica: Vašu stranku je Andrej Plenković potjerao iz koalicije i bili biste i danas u koaliciji s Andrejom Plenkovićem da vas nije potjerao. Ja sam ga napustio – zaključio je i završio Zekanović, nakon čega je i sam dobio Jandrokovićevu opomenu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba