POVODOM DANA GRADA: Danas počinje manifestacija “Klanječki dani – opet smo vani“

ZA SVAKOG PONEŠTO – SVE DO 18. SVIBNJA: Očekuje vas pregršt kulturnih, sportskih i zabavnih događanja

Objavljeno: 26.04.2022. zagorjeinternational

U Klanjcu će se, od danas pa sve do srijede 18. svibnja, u okviru obilježavanja Dana grada kojeg će, nakon dvije godine pandemije koronavirusa, Klanjčani proslaviti na blagdan svog zaštitnika svetog Florijana, iduće srijede, održavati manifestacija “Klanječki dani – opet smo vani“.

Klanječke kulturne ustanove i udruge pripremile su bogat program s pregršt kulturnih, sportskih te zabavnih programa i događanja, pa će se tako za svakog pronaći ponešto.

U utorak će se, s početkom u 18 sati, u Studiju Galerije Antuna Augustinčića, u organizaciji Gradske knjižnice “Antun Mihanović“ i Kulturnog centra Klanjec, održati predstavljanje šeste sveske edicije Marijaterezijanski urbari Varaždinske županije 1774.-1784.  Gornjozagorski kotor Državnog arhiva Varaždin.

Na Međunarodni praznik rada, u nedjelju, 1. svibnja, s početkom u 12 sati, na igralištu Športskog društva Novi Dvori očekuje vas druženje uz prvomajski grah, a s početkom u 15 sati, u organizaciji ŠD-a Novi Dvori, Malonogometni kvartovski turnir “Kup Grada Klanjca“.

U srijedu, 4. svibnja, na Dan grada, u gradskoj Velikoj dvorani, s početkom u 20 sati, održat će se kazališna predstava Zagrebačkog gradskog kazališta “Komedija“ – “Nije bila Peta, bila je Deveta“. Igraju Mila Elegović, Igor Mešin i Zlatko Ožbolt. U subotu, 7. svibnja, na Trgu Antuna Mihanovića, s početkom u 16 sati, održat će se manifestacija “Dobro je, klanječko je“. Radi se o natjecanju u pripremanju vinskog gulaša i prezentaciji rada klanječkih udruga.

U nedjelju, 8. svibnja, s početkom u 11 sati, u kapeli sv. Florijana, uz blagdan sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca i grada Klanjca, uz sudjelovanje vatrogasnih društava, služit će se sveta misa. U subotu, 14. svibnja, s početkom u 8.30 sati, u organizaciji Dobrovoljnog vatrogasnog društva Klanjec održat će se sedmo terensko natjecanje operativnih vatrogasaca “Klanjec 2022.”

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba