OTVOREN WRC CROATIA RALLY: Varaždinski župan Anđelko Stričak označio start jednoj od ekipa

“Vozeći kroz biser kontinentalnog turizma Trakošćan, vozači će upoznati ljepote našeg kraja“

Objavljeno: 22.04.2022. zagorjeinternational

Ispred Nacionalne i sveučilišne knjižnice u Zagrebu službeno je otvoren  WRC Croatia Rally koji se u Hrvatskoj održava od četvrtka do nedjelje na 20 atraktivnih brzinskih ispita kroz pet hrvatskih županija – Zagrebačku, Karlovačku, Krapinsko-zagorsku, Primorsko-goransku i Varaždinsku županiju.

Ceremonijalnim startu nazočili su predsjednik Vlade Republike Hrvatske Andrej Plenković, izaslanik predsjednika Hrvatskog sabora Tomislav Okroše, državni tajnik za sport u Ministarstvu turizma i sporta Tomislav Družak, karlovačka županica Martina Furdek-Hajdin, zamjenik zagrebačkog župana Ervin Kolarec, varaždinski župan Anđelko Stričak, pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo i europske poslove Mladen Jakopović te ostali uzvanici.

Župan Stričak koji je i označio start jednoj od ekipa dizanjem hrvatske trobojnice, izrazio je zadovoljstvo što je Varaždinska županija jedan od domaćina ove utrke koju će pratiti veliki broj gledatelja diljem svijeta.

– Radi se o zaista velikoj promociji za našu županiju. Sama činjenica da ovu utrku prati čak 836 milijuna gledatelja diljem svijeta, odnosno svaki deseti stanovnik zemlje, a prenosi ju 250 TV kuća govori u prilog tome da se radi o velikom sportskom i turističkom događanju.  U utrci sudjeluje 66 ekipa s pet kontinenata, odnosno 26 zemalja i svi oni će se u nedjelju, vozeći se kroz naš biser kontinentalnog turizma Trakošćan moći uvjeriti u ljepote našeg kraja. Svim ekipama, a poglavito vozačima želim puno sreće – rekao je župan Stričak.

Vozači se inače natječu u četiri klase: WRC1, WRC2, WRC3, junior WRC, a utrka kroz Varaždinsku županiju prolazi u nedjelju, prema slijedećem rasporedu i satnici: Trakošćan – Vrbno 1 u 7.18 sati, Zagorska Sela – Kumrovec 1 u 8.38 sati, Trakošćan – Vrbno 2 u 10.26 sati te Zagorska Sela – Kumrovec 2 (Power stage) u 13.18 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba