Ove se nedjelje na velika vrata vraća:

˝Zagreb ladies open˝ – turnir najavile Donna Vekić i Petra Marčinko

Objavljeno: 21.04.2022. Marta Čaržavec

Centar Maksimir će u periodu od 24. do 30. travnja biti mjesto jedinog i najvećeg profesionalnog teniskog turnira ˝Zagreb ladies open˝ koji se održava na području Zagreba, a ove godine će doživjeti svoje 16. izdanje. Najavljeno je to na danas održanoj konferenciji za medije održanoj u zagrebačkom hotelu ˝Academia˝. Konferenciji su prisustvovali direktor turnira Emir Aliti, zamjenik direktora Goran Belošević, tenisačice Donna Vekić i Petra Marčinko te izaslanik gradonačelnika Grada Zagreba, Milan Pavelić, pomoćnik pročelnice Gradskog ureda za obrazovanje, sport i mlade.

Najatraktivnija imena

Turnir počinje u nedjelju, u subotu 30. travnja zakazan je finalni meč, a za nagradni fond od 60 tisuća dolara natjecat će se 64 tenisačice iz više od 40 zemalja. Na turniru će nastupiti 11 naših igračica, među kojima su i Donna Vekić, Petra Marčinko i Lucija Ćirić Bagarić.

– Imamo 64 natjecateljice iz preko 40 država, iz cijelog svijeta. Najatraktivnija imena koja možemo ovako iz prve reći, osim naših natjecateljica Donne i Petre, imamo Kristinu Mladenović koja je naša prva nositeljica i koja je bivša desna igračica na svijetu. Mislim da je cijela priča ženskog tenisa u Hrvatskoj, u Zagrebu, jako zanimljiva i da će gledatelji i uživo i na televiziji moći gledati jako kvalitetan tenis – objasnio je Aliti.

Pandemija koronavirusa poremetila je neke od sportskih događanja, pa je, ističe Aliti, ove godine to puno lakše.

– Prvenstveno, to je zbog publike, a nema sumnje kako će Zagreb kao jedan teniski grad, okupiti mnoge ljubitelje ovog sporta. Ulaz je slobodan, od prvog do zadnjeg dana, nema ulaznica. Tko god je zainteresiran, može doći i gledati svaki meč. Igra se na tri terena, rasporedi se mogu pratiti svaki dan za idući dan na društvenim mrežama ˝Zagreb Ladies Open˝ i na našoj web stranici.

Prognoza za finale?

Kao organizatori se iskreno nadamo i to bi bilo najljepše. Imali smo već na Zagreb Ladies Openu hrvatsko finale i htjeli bismo naravno da tako bude svake godine. Mislim da je to ove godine jako moguće. Imamo Donnu koja je u svom ‘elementu’, igra sjajno, imamo Petru koja je mlada nada i imamo jako puno ostalih naših tenisačima, nikad se ne zna. To je naša želja, a realnost ćemo vidjeti idući tjedan – poručio je za kraj Aliti.

Domaća publika

Tenisačica Vekić koja nekoliko godina nije igrala u Hrvatskoj, ističe, veseli je ova prilika i nada se da će odigrati što više mečeva.

– Teško mi je govoriti o formi jer tek se vraćam nakon duže pauze. Mislim da ću neku razinu postići idući tjedan, a nakon toga je nadograđivati. Nakon turnira u Zagrebu, imat ću još nekoliko turnira prije ˝Roland Garrosa˝, a onda slijedi moj najdraži dio sezone na travi – rekla je Vekić, a o cilju kaže:

– Cilj mi je vratiti se u top 20. Iskreno, gledam tjedan za tjedan, još uvijek sam u procesu treninga kako bi se vratila u dobru formu – rekla je Vekić koja je, igrajući za hrvatsku reprezentaciju na turniru ˝Prve Euro – afričke grupe Billie Jean King Cupa˝ u turskoj Antalyji, ostvarila prve dvije pobjede u novoj sezoni.

Tenisačica Marčinko, koja je trenutno veliki hit u teniskom svijetu sa svojih 16 godina i 25 pobjeda, na istom je turniru briljirala! Naime, u svoja četiri nastupa izgubila je jedan set i tako dala veliki doprinos plasmanu hrvatskih tenisačica u viši rang natjecanja. Sada se na ˝Zagreb Ladies Open˝ vraća kao najbolja juniorka svijeta i pobjednica juniorskog Australian Opena. Kako ističe Marčinko, domaća je publika dodatna motivacija.

– Primiti pozivnicu od organizatora i ove godine je velika čast i iznimno sam zahvalna na tome. Veselim se turniru, igrat ću u svom gradu i pred svojom publikom. Na turniru će igrati puno sjajnih tenisačica, veselim se što ću se okušati s njima, to mi je zaista motiv. Za sada nemam velikih problema, vodim se malim koracima prema većem izazovima. Nemam neki cilj, moram vidjeti kakva će biti situacija i prema tome suditi – rekla je Marčinko za kraj.

Zagreb Ladies Open najjači je turnir u seriji Croatian Tennis Pro Tournaments, a ova je serija dio inicijative Hrvatskog teniskog saveza kojom se nastoji omogućiti našim mladim tenisačima skupljanje bodova i iskustva na domaćim terenima, a sve to uoči početka najvećeg Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi ˝Roland Garrosa˝.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba