Nove mjere sigurnosti prometa

Svi novi automobili imat će limitatore brzine, Britanci ogorčeni: “To je kampanja protiv vozača”

Objavljeno: 20.04.2022. zagorjeinternational

Uskoro će se objaviti nove mjere sigurnosti vozila, te će jedna od njih uključivati i smanjivanje snage motora ako se prijeđe određena brzina vozila, stoga kako bi bili usklađeni s novim propisima Europske unije, svi novi automobili morat će biti opremljeni s limitatorima brzine, piše Večernji list.

U Velikoj Britaniji nove mjere mnogi smatraju “kontroverznima”, pa su zastupnici Konzervativne stranke u petak, u  britanskom parlamentu rekli kako su prijedlozi dokaz kampanje protiv vozača.

Predsjednik parlamentarne skupine Fiar Fuel UK Motorists and Hauliers, Craig Mackinlay kazao da će ti prijedlozi posve uništiti tržište luksuznih automobila.

-Ovo je više od Velikog brata.  Vidjet ćemo više ovoga ako krenemo u smjeru određivanja cijena cesta. Mislim da ljudi nisu razmislili o aspektu slobode. Ovo zvuči jako nekonzervativno – kazao je.

Proizvođači mogu birati između različitih oblika limitatora brzine, no to ne znači da vozači ne mogu premostiti limitator – tehnologija će se reaktivirati svaki puta kad se automobil upali, a brojni proizvođači automobila, primjerice Citroen, Ford i Jaguar, unatoč kritikama, već su počeli uvoditi takvu tehnologiju u svoja vozila.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba