Upravni odbor LAG-a 'Zeleni Bregi' donio odluku o utvrđivanju privremene rang liste o dodjeli sredstava putem novog natječaja

MIHOLIĆ: Sve 22 jedinice lokalne samouprave u LAG-u podijelit će iznos od 5,5 milijuna kuna za svoje projekte

Objavljeno: 19.04.2022. Alen Brodar

Upravni odbor LAG-a ‘Zeleni Bregi’ na svojoj je sjednici održanoj u petak u Mariji Bistrici, donio odluku o utvrđivanju privremene rang liste za 5. natječaj “Ulaganje u općedruštvenu infrastrukturu i pokretanje, poboljšanje ili proširenje lokalnih temeljnih usluga za ruralno stanovništvo”.

Kako nam je rekao predsjednik LAG-a Žarko Miholić, radi se o natječaju ukupno vrijednom gotovo 5,5 milijuna kuna, kojim su obuhvaćene sve 22 jedinice lokalne samouprave koje su dio LAG-a. Iznosi su određeni sukladno kriterijima natječaja LAG-a, a jedan od bitnijih bio je indeks razvijenosti pojedinog grada ili općine u odnosu na traženi iznos, odnosno dozvoljeni maksimalni iznos, koji je iznosio 33.000 eura po projektu.

Tako je ukupno šest općina – Petrovsko, Lobor, Mihovljan, Gornja Stubica, Bedenica i Mače, dobilo 100-postotnu potporu od 249.212 kuna, gradovi Oroslavje i Krapina te Općina Stubičke Toplice i DVD Bistra za svoje su projekte dobili gotovo istovjetne iznose, no radi se o 80-postotnim potporama, dok su sve ostale JLS (gradovi Sveti Ivan Zelina, Donja Stubica i Zlatar te općine Jakovlje, Jesenje, Novi Golubovec, Marija Bistrica, Bedekovčina, Đurmanec, Veliko Trgovišće, Zlatar Bistrica i Radoboj) dobile 90 posto iznosa od vrijednosti svojih projekata.

Pogledajte rang listu i koji se projekti financiraju:

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba