Nagrađeno je 10 autora

Evo koja je poštanska marka Republike Hrvatske iz 2021. proglašena najljepšom

Objavljeno: 18.04.2022. zagorjeinternational

Glasači i brojni ljubitelji poštanskih marki iz zemlje i svijeta odlučili su o izboru za najljepše izdanje poštanskih marki RH iz 2021. Najviše glasova dali su prigodnom poštanskom bloku s dvije marke ˝350. obljetnica pogibije Petra Zrinskog i Frana Krste Frankopana“. Prigodni blok rad je zagrebačke akademske slikarice i dizajnerice Sabine Rešić te je zajedničko izdanje Hrvatske pošte i Hrvatske pošte Mostar. Na drugom je mjestu prigodna marka iz serije ˝Hrvatska marijanska svetišta“ s prikazom čudotvornoga kipa Majke Božje Remetske iz istoimene crkve, dok je treće mjesto pripalo prigodnom poštanskom bloku s dvije marke ˝Mostovi i vijadukti“ na kojem su motivi Kudin most na rijeci Krupi i vijadukt Zečeve drage na Autocesti Rijeka – Zagreb.

Podsjetimo, Hrvatska pošta već punih četvrt stoljeća, još od 1997., svake godine provodi izbor za najljepšu poštansku marku RH iz prethodne godine, a ovogodišnji, na kojem se biralo najljepše izdanje iz 2021., trajao je od 1. do 31. ožujka. Glasači su mogli glasati poštom – slanjem glasačkih listića – ili internetom na mrežnim stranicama posta.hr.

Za glasače koji su glasali poštom i tako sudjelovali u nagradnoj igri Najljepšu marku izdvoji – vrijednu nagradu osvoji! bilo je predviđeno ukupno 10 zanimljivih nagrada čiji su sretni dobitnici izvučeni 8. travnja 2022.:

1. nagrada: zbirka poštanskih maraka iz 2021., zbirka poštanskih maraka iz 2020., zbirka poštanskih maraka iz 2019., zbirka poštanskih maraka iz 2018. i zbirka poštanskih maraka iz 2017.: Katarina K., Daruvar

2. nagrada: zbirka poštanskih maraka iz 2021.: Lovre P., Split

3. nagrada: zbirka poštanskih maraka iz 2020.: Emmanuel J., Francuska

4. nagrada: godišnjak hrvatskih poštanskih maraka iz 2002.: Bogdan H., Slovenija

5. nagrada: godišnjak hrvatskih poštanskih maraka iz 2001.: Dragutin K., Krapina

6. nagrada: prigodni album: 25. obljetnica vojno-redarstvenih operacija Bljesak i Oluja: Marija V., Njemačka

7. nagrada: prigodni album Hrvatsko predsjedanje Vijećem Europske unije: Marija R., Zagreb

8. nagrada: filatelistički album Lindner – album za arke: Roberto M., Karlovac

9. nagrada: Dan marke – Kriptomarka Hrvatske pošte, Kriptomarka 2 i Kriptomarka „Rimac Nevera“: Hrvoje P., Zagreb

10. nagrada: komplet maraka iz 2004.: Josip B., BiH.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba