TOTALNO DRUGAČIJE: Sport i užitak u prirodi pod zajedničkim nazivnikom

Ovogodišnji ˝Lucky Trail˝ serijal utrka kreće iz Trakošćana

Objavljeno: 17.04.2022. zagorjeinternational

Za manje od dva tjedna sa Trakošćana kreće ovogodišnji serijal Lucky Trail utrka. Bit će to drugo izdanje Lucky Traila Trakošćan, koji je prvi put održan prošle godine u svibnju. Utrka je tada na livadu u blizini hotela Trakošćan, na šetnicu oko jezera i na obronke Ravne gore dovela 600 rekreativnih trkačica i trkača iz cijele Hrvatske, a slično će biti i ove godine.

Timovi

I bila bi ovo samo još jedna najava još jedne utrke, da Lucky Trail nije posve drugačija utrka.
– Lucky Trail je timska trail utrka, što znači da se trči u prirodi, ali nitko ne nastupa sam, već imamo tročlane timove koji se međusobno natječu. Oni naravno često imaju kreativna imena, pa će se tako na Trakošćanu natjecati “Brzi i žestoki”, “Šepavci”, “Hude lisice”, “Moslavački popečci” i još mnogi, ukupno tek nešto manje od 200 timova, odnosno 600 natjecatelja.

– Naglasak je na boravku u prirodi, rekreaciji i zabavi, koje neće nedostajati. Pronašli smo odlične partnere u Dvoru Trakošćan, Hotelu Trakošćan i Općini Bednja, a i ove nas godine podržava Turistička zajednica Varaždinske županije i mnogobrojni sponzori. Činjenica da je trakošćansko jezero trenutno bez vode, nije utjecala na odaziv, a predivne, tek prolistale šume, bit će lijep kontrast tamnoj boji jezerskog dna – rekao je Zvonimir Mikašek, pokretač i direktor Lucky Trail serijala.

Raspored

Prošle je godine, osim u Trakošćanu, Lucky Trail održan i u Parku prirode Papuk, gdje se i rodila ideja da se ove godine održe čak četiri utrke u ovom formatu. Tako će serijal ove godine imati Lucky Trail Trakošćan 23. travnja, Lucky Trail Delnice 18. lipnja, Lucky Trail Papuk 17. rujna i Lucky Trail Nin 29. listopada.
Jasno je da će sudionici utrka uživati u četiri predivna krajolika Zagorja, Gorskog kotara, (brdovite) Slavonije i Dalmacije. Sve se utrke održavaju izvan glavne turističke sezone, pa tako pridonose turističkoj ponudi u mjesecima kada se manje putuje. Serijal prate motivi četiri lokacije utrke, na majicama i posebno dizajniranim medaljama koje dobivaju svi koji završe utrku. Spojene medalje funkcioniraju kao jedinstven kolaž, razlog više kolekcionarima medalja da dođu na sve četiri utrke.

– Na Lucky Trailu Trakošćan prošle smo godine ugostili trkače iz cijele Hrvatske, od Dubrovnika, Korčule, srednje Dalmacije, Primorja, Istre i cijele kontinentalne Hrvatske. Za vikend održavanja utrka popunjeni su bili smještajni kapaciteti, a mnogi su po prvi put posjetili kraj u kojem se trčalo. Naše su utrke prilagođene rekreativcima, obiteljima s djecom pa i onima koji nisu baš sportski tipovi i samo se žele prošetati prirodom i uživati u dobrom društvu koje širi pozitivnu energiju. Užitak u prirodi je na prvom mjestu, sportski rezultat je puno manje važan – zaključuju organizatori.
Više informacija o Lucky Trail utrkama pronaći ćete na web stranici https://luckytrail.run/

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba