Predsjednik saborskog Odbora za rad Željko Pavić:

“Banožić, Ćorić, Beroš, pa i Aladrović trebaju otići, a dalo bi se razgovarati i o ministricama Brnjac i Vučković. Ma ima ih još…”

Objavljeno: 15.04.2022. AB

Saborski zastupnik i predsjednik saborskog Odbora za rad, mirovinski sustav i socijalno partnerstvo, Krapinčanin Željko Pavić, smatra da je Plenkovićeva Vlada itekako spremna za ‘proljetno provjetravanje’.

Sumnjivi natječaji

– Dosta sam govorio o nekim ministrima i njihovim propustima, prvenstveno o ministru Banožiću nakon što je pao dron u Zagrebu. Prije svega zbog toga što je imao takav istup na televiziji, da me nakon toga moja kćerka nazvala i pitala me: “Tata, pa o čemu on to govori? Znači li to da možemo biti pogođeni bilo kada jer nitko ne kontrolira što se događa na našem nebu?”. Kada sam vidio da je dijete u panici, ali i zbog ostatka javnosti, zapravo sam reagirao na to, iako sam isprva mislio zanemariti. Takav istup jednog ministra jednostavno nije dobar – objašnjava Pavić i dodaje da su premijera iz oporbe, a i iz njegova Kluba socijaldemokrata upozoravali na više ministara, na njihove propuste i njihov rad, pogotovo na natječaje koji su se dešavali te na poslove koji su se obavljali, čiji su rezultati kada su završeni, bili minorni.

– Premijer, međutim, nije reagirao. No svakako mislim da treba nešto poduzeti i oko ministara rada, obrane i gospodarstva, a ima još ministara čiji bi rad trebalo dobro preispitati. Na kraju krajeva, ako ništa drugo, neka daju prava objašnjenja. Naime, u nekom normalnom društvu, demokraciji, ministar koji raspiše natječaj za koncesiju na hidrocentrale na Badnjak i toga nema u nikakvom javnom glasilu, osim u Elektroničkom oglasniku javne nabave, onda je to žalosno. On to mora objasniti, prvo premijeru, a onda i pred Saborom i javnosti. U normalnoj demokraciji takav čovjek nema što tražiti na ministarskom mjestu – objašnjava Pavić.

Kaže, ako je točno za Beroša da je dao novac svojim prijateljima koji su radili informacijske sustave koji nisu bili dobri, to je definitivno za ostavku.

Bilo bi vrijeme

– Međutim, imate ministara i ministrica koji su dolazili u Sabor i nisu dobro tumačili zakone, koji nisu dobro prezentirali rad svojih ministarstava, koji sa svojim tajnicima nisu imali dobru komunikaciju, i o njima treba razgovarati. Hoćete da govorimo o ministrici turizma ili ministrici poljoprivrede? Što se poduzelo u poljoprivredi? Kada je tema bila koliko se novca utrošilo u Slavoniju, ona je rekla da je u tri godine bilo utrošeno 20 milijardi kuna. Istovremeno, iz Slavonije se u te tri godine iselilo 70.000 ljudi. Koji su onda efekti njenog rada? Kome je taj novac dan? Ministrica potroši 20 milijardi kuna, a efekata nema. Pa nama je prvo i osnovno potrebna politika podređena građanima, da mogu bolje i kvalitetnije živjeti i da sve što im je potrebno mogu ostvariti u našoj državi, a ne da moraju ići u Austriju, Njemačku ili Irsku. Jednostavno, ima dosta ministara koji nisu dobro odrađivali svoj posao, a premijer ih nije pozvao na red. Bilo bi vrijeme – zaključio je Pavić.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba