VJEROVALI ILI NE: Za njega su izumili poseban alat, on im dao zahvalnicu

A ŠTO REĆI? Muškarac (31) došao na hitnu sa 60 cm dugim dildom u anusu

Objavljeno: 15.04.2022. zagorjeinternational

Tim liječnika u bolnici, u Milanu izmislio je novi alat, vjerovali ili ne, za – uklanjanje velikih predmeta iz rektuma ljudi. Do potrebe za izmišljanjem novog pomagala došlo je nakon što su se susreli s jednim posebno izazovnim slučajem.

Naime, 31-godišnji muškarac došao je na hitnu s dildom dugim čak 60 centimetara koji je “zapeo” u njemu. Kako je objasnio, nije mogao ručno izvući dildo i on je ostao zaglavljen u njemu 24 sata. Kada je rendgenski snimak otkrio veličinu problema, upućen je na odjel za endoskopiju gdje ga je primio endoskopist dr. Lorenzo Dioscoridi, piše Ace Mind, prenosi Večernji.

Svi pokušaji standardnog pristupa uklanjanja predmeta iz debelog crijeva, nisu uspjeli. U nadi da će izbjeći krajnju opciju visoko invazivne kirurgije, napravili su vlastiti uređaj od medicinske žice gurnute kroz cijev za stent. Taj je “laso” bio dovoljno čvrst da se okrene oko seksualne igračke i odvuče je od zidova debelog crijeva.

– Predlažemo ovu novu tehniku kao valjanu opciju za uklanjanje velikih stranih tijela iz debelog crijeva i rektuma kada standardne endoskopske metode za ekstrakciju stranog tijela ne uspiju – rekao je tim dr. Dioscoridija koji je od pacijenta dobio i zahvalnicu jer su njegov “neugodan problem” riješili bez operacije.

– Sjećam se da sam prije trideset godina morao poslati pacijenta u operacijsku bolnicu nakon što mu je litarska boca zapela u rektumu – prisjeća se doktor Philippe Montereau.

– Kako su u to vrijeme te stvari bile tabu, mladić mi je objasnio da je pao direktno na bocu koja je bila na rubu nogometnog igrališta na kojem je igrao utakmicu – kaže i dodaje kako je 30 godina kasnije mentalitet je promijenjen, a tabua je sve manje. Tako se doktori nagledaju svega i svačega u rektumima ljudi – voća, povrća, telefona…

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba