Otvoren 1.169.402 kune vrijedan prilaz Županijskoj bolnici Čakovec i Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije

POSAVEC: Ovo je samo jedan u nizu projekata kojima građanima želimo pružiti kvalitetniju zdravstvenu skrb

Objavljeno: 13.04.2022. zagorjeinternational

Za omogućavanje što bržeg i sigurnijeg pristupa medicinskoj pomoći pacijentima, rekonstruiran je prilaz Županijskoj bolnici Čakovec i Zavodu za hitnu medicinu Međimurske županije, a cijeli je projekt realiziran zahvaljujući suradnji Županijske bolnice Čakovec, Zavoda za hitnu medicinu MŽ i Međimurske županije. 

Kako je istaknula ravnateljica Zavoda za hitnu medicinu Međimurske županije Vladimira Grabant Križaj, rekonstrukcijom je pacijentima i službenim vozilima omogućen lakši prilaz zdravstvenim ustanovama te je omogućen stalni protok prometa bez stvaranja gužve i zastoja. 

Sigurnije i komfornije 

– Zavod za hitnu medicinu je u okviru svojih djelatnosti, hitne medicine i sanitetskog prijevoza, prvenstveno orijentiran na rad na terenu službenim vozilima i prijevoz pacijenata stoga će im rekonstruiran prilaz s više kolničkih traka uvelike olakšati rad, a prijevoz pacijenata učiniti sigurnijim, bržim i komfornijim – rekla je Grabant Križaj. 

Ugovorena vrijednost projekta je 1.169.402 kune, a radove je izvela međimurska tvrtka, Tegra d.o.o. čiji je direktor Ivan Kolarić pojasnio da su rekonstruirane prilazne ceste, parkiralište, kanalizacijska mreža i rasvjeta te je uređen okoliš čime je prostor osim funkcionalnosti dobio prekrasan novi vizualni identitet.

Ravnatelj Županijske bolnice Čakovec Igor Šegović zahvalio je bivšem ravnatelju Tomislavu Novinščaku koji je inicirao projekt rekonstrukcije prilaza, a zahvalu je uputio i pokojnom Martinu Vinku, gospodinu koji je iz humanih razloga dio svog nasljedstva nakon smrti donirao Županijskoj bolnici Čakovec te su sredstva uložena u realizaciju ovog projekta. Kao simboličan znak zahvale, gospodinu Vinku postavljena je spomen ploča kod ulaza u Županijsku bolnicu Čakovec.

– Otvorenjem ovog infrastrukturnog projekta omogućen je brži, sigurniji i dostupniji pristup pacijentima, posebice osobama s invaliditetom, no ovo je samo jedan u nizu projekata ulaganja u infrastrukturu i razvoj zdravstvenog sustava kojima želimo našim građanima pružiti što kvalitetniju zdravstvenu skrb. Posljednjih pet godina u međimursko zdravstvo uloženo je gotovo 300 milijuna kuna, početkom ove godine otvoren je rekonstruirani Odjel abdominalne i dječje kirurgije, u tijeku su radovi proširenja Zavoda za javno zdravstvo MŽ, kao i jedan od najvažnijih projekata u zdravstvu, obnova četiri zgrade Županijske bolnice Čakovec čime će se zaokružiti ulaganja u podizanje kvalitete i standarda zdravstvene usluge na području Međimurja – naglasio je župan Međimurske županije Matija Posavec pritom dodavši da je u planu i adaptacija odjela pedijatrije, neurologije, ginekologije i ortopedije:

Simbolična godina 

– Projekt rekonstrukcije prilaza Bolnici i Zavodu za hitnu medicinu ostat će u nasljeđe građanima Međimurja narednih nekoliko desetaka godina, a simbolično je završen u godini u kojoj Županijska bolnica Čakovec obilježava 100 godina djelovanja, a Zavod za hitnu medicinu Međimurske županije 10 godina postojanja – zaključio je župan Posavec.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba