Oni su ponos Varaždina: Članovi Fight Cluba ˝Kovačić˝ s prvenstva Hrvatske odnijeli čak 16 medalja

˝Među malim sportašima osjeća se onaj natjecateljski, sportski, borbeni duh˝

Objavljeno: 12.04.2022. zagorjeinternational

Gradonačelnik Grada Varaždina Neven Bosilj u Gradskoj je vijećnici primio članove savate kluba Fight Club Kovačić i trenere Marijanu i Sinišu Kovačića. Na prvenstvu Hrvatske za kadete koje se nedavno održalo u Garešnici, članovi Fight Cluba Kovačić osvojili su čak 16 medalja.

Siniša Kovačić upoznao je gradonačelnika s odličnim rezultatima kluba, kazavši:

-Pandemija je nažalost malo zaustavila naše aktivnosti i natjecanja, ali do početka pandemije smo uzastopne četiri godine bili ekipni prvaci Hrvatske s kadetima, 2018. smo imali 11 osvajača svjetskog kupa s juniorima i kadetima. Danas kod nas trenira preko 120 djece od 3 do 17 godina. Imamo šest trenera. Ponosni smo na naše prvake, imamo juniorskog prvaka Europe i svijeta u disciplini combat i juniorskog prvaka svijeta u disciplini assaut. Nastupamo i u prvoj boksačkoj ligi. Prošle godine bila nam je prva sezona i, od 54 kluba u kadetskom i juniorskom uzrastu, osvojili smo četvrto mjesto s istim brojem bodova kao i za treće mjesto. Podrška Grada Varaždina izuzetno nam je važna i drago nam je što gradonačelnik prepoznaje naš trud, rad i doprinos varaždinskom sportu – rekao je Kovačić.

Gradonačelnik je čestitao malim borcima na uspjesima i odličnim rezultatima koje postižu na natjecanjima.

-Veseli me vidjeti ovakav broj malih sportaša ovdje u Gradskoj vijećnici i zaista se među njima osjeća onaj natjecateljski, sportski, borbeni duh. Siguran sam da će među ovom djecom puno njih izrasti u profesionalne sportaše, a također sam siguran da će biti uzorni i perspektivni mladi ljudi, jer djeca koja se bave sportom od najranije dobi, kroz svoje odrastanje steknu odlične organizacijske sposobnosti i radne navike. Mi zaista cijenimo i podržavamo naše sportaše koliko god možemo, ulažemo koliko god možemo u sportsku infrastrukturu i ovakvim malim borcima dajemo samo vjetar u leđa. Čestitam vam na uspjehu – rekao je gradonačelnik Neven Bosilj.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba