Gradska galerija Zabok sutra ugošćuje neobičnu izložbu ˝Trending #HGSS70˝

˝Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista ne želite naše društvo dok ste na odmoru˝

Objavljeno: 12.04.2022. zagorjeinternational

-Dragi turisti, mi smo jako pristupačni ljudi, no zaista ne želite naše društvo dok ste na odmoru – samo je jedna od objava zbog kojih je HGSS mnogima postao jedan od najdražih komunikatora na društvenim mrežama, a kojima nas na pozitivan i šaljiv način upozoravaju kako u prirodi obavezno moramo paziti na sebe i na druge.

Grand PRix

Gradska galerija Zabok sutra će ugostiti izložbu Tweetova ˝Trending #HGSS70˝ koja  je organizirana povodom 70. obljetnice osnutka Hrvatske gorske službe spašavanja u rujnu 2020. godine, a kojom predstavljaju svoje najkreativnije trenutke s društvene mreže Twitter i koja je osvojila Grand PRix Hrvatske udruge za odnose s javnošću (HUOJ) u kategoriji komunikacije događaja. Nagrada je to kojom se preko deset godina nagrađuju najbolji komunikacijski projekti u Hrvatskoj i regiji, a stručni žiri prepoznao je kreativnost i učinkovitost objava koje su izrazito brzo privukle veliku pozornost javnosti i medija.

Budući da uobičajeni, ozbiljni apeli ponekad ne mogu doprijeti do ‘najpustolovnijih’ ljubitelja prirode, oni su pronašli nove načine komunikacije s domaćom i stranom publikom, a najpopularnijim se pokazao Twitter. Pod korisničkim imenom @HrvatskaGSS, na šaljiv, pomalo ironičan, ali informativan način svakodnevno dijele vrijedne savjete kako bi građani učili na tuđim greškama, a ne na vlastitim.

Sedam desetljeća

Naziv izložbe ˝Trending #HGSS70˝ proizlazi iz uobičajenih dijelova Twitterovog sučelja. Trending opcija pokazuje teme koje su aktualne u realnom vremenu, odnosno one o kojima su korisnici najviše pisali. Drugi dio naziva, #HGSS70, službeni je nazivnik i ˝hešteg˝ kampanje povodom cjelogodišnje proslave sedmog desetljeća rada i postojanja Hrvatske gorske službe spašavanja.

Hrvatska gorska služba spašavanja od davne 1950. godine svakodnevno pomaže i traga za unesrećenim osobama, a u dugoj povijesti iza njih je preko 10 000 akcija spašavanja. Danas, na godišnjoj razini preko 1000 visokomotiviranih volontera iz svih dijelova Hrvatske udružuje se na više od 800 akcija raznog tipa, od potraga, preko intervencija, do akcija s helikopterom ili akcija na vodi. Zbog svojeg inovativnog pristupa komunikaciji.

Izložba se svečano otvara sutra, s početkom u 19 sati.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba