TEŠKE BORBE, SLATKI REZULTATI: Zagorski kickboxeri ostvarili odlične rezultate na državnom prvenstvu u Opatiji

Leona Bartolin kući donijela zlato, Ana Sovec juniorska viceprvakinja

Objavljeno: 11.04.2022. zagorjeinternational

Protekle subote je u Opatiji u dvorani ˝Marino Cvetković˝ održan treći ciklus ovogodišnjih državnih kickboxing prvenstava i to u tatami disciplinama light contact za starije kadete i kick light za juniore, te ring disciplini low kick za seniore. Sudjelovalo je ukupno 243 natjecatelja iz 53 kickboxing klubova, 893 kadeta u light contactu od čega 90   juniora u kick lightu, a 60 seniora u low kicku.

˝Zmaj˝

– Naš klub je nastupao s četiri natjecateljice – tri u light contactu za starije kadete, a to su Sofija Matejaš do 32 kilograma, Karla Ptičar do 46 kilograma i Marija-Antoaneta Hranić do 50 kilograma, a u kick lightu za juniore Ana Sovec. Naše nove članice su na svojim prvim nastupima na državnim i prvenstvima uopće, uz našu staru zmajčicu Anu Sovec, u četiri starta osvojili jedno srebro, dvije bronce i jedno peto mjesto. Najuspješniji klub u light contactu za starije kadete je bio ˝Jastreb˝ Jastrebarsko s četiri zlata, srebrom i broncom, u kick lightu za juniore najuspješniji klub je bio ˝Pretorian˝ iz Zadra sa zlatom, dva srebra i broncom, a u low kicku je najbolji klub bio ˝Pit Bull˝Split s četiri zlata, tri srebra i dvije bronce – poručuju iz Kickboxing kluba ˝Zmaj˝ Bedekovčina.

LC kategorija

U LC kategoriji starijih kadetkinja do 32 kilograma treće mjesto je osvojila Sofija Matejaš koja se u polufinalu, u svom prvom nastupu, borila s I. Kruneš iz ˝Budokai˝ Labina te je u borbenom meču protiv iskusnije protivnice izgubila s 3:0. U istoj kategoriji za starije kadetkinje do 46 kilograma, peto mjesto je zauzela Karla Ptičar koja je u četvrtfinalu imala meč s vrlo dobrom N. Uzelac iz ˝Dragon i Sokol˝ Glina te u izuzetno borbenom meču izgubila s 3:0, dok je u kategoriji starijih kadetkinja, do 50 kilograma, treće mjesto zauzela Marija Antoaneta Hranić koja se u četvrtfinalu, na svom prvom državnom prvenstvu, borila s M. Paliska iz ˝Sušak˝ Rijeka koju je nadmašila s 3:0 prekidom u drugoj rundi. U polufinalu se borila s iskusnom A. Filipović iz ˝Kutine˝ te izgubila s 3:0.

KL kategorija

U KL kategoriji juniorki do 50 kilograma, drugo mjesto je osvojila Ana Sovec, koja je u polufinalu imala imala meč s S. Coronica iz ˝Buje˝koju je nadmašila s 3:0 prekidom u drugoj rundi, a u finalu je imala ogled s vrlo dobrom P. Tomrečaj iz ˝Pretorian˝ Zadar, te u vrlo kvalitetnom i izjednačenom meču s nizom izmjene bodovnog vodstva na kraju ipak izgubila ˝kiksajući˝ u zadnjoj minuti meča. Ani je to ove godine drugo finale na državnim prvenstvima, prije dva tjedna je u Popovači osvojila zlato u pointfightingu za seniorke, sada srebro u kick lightu, a s Europskog kupa u veljači ima osvojene dvije bronce u lightu i kick lightu za seniorke.

˝Ninja˝

Odlični sportski  rezultati nisu zaobišli ni članove zabočkog  kickboxing kluba ˝Ninja˝ Zabok koji su osvojili tri nove medalje i to jednu zlatnu, jednu srebrnu i jednu brončanu.

Prvo mjesto osvojila je Leona Bartolin u juniorskoj kategoriji do 60 kilograma u disciplini kick light, drugo mjesto osvojio je Gabrijel Latin u kategoriji kadeta starijih do 47 kilograma u disciplini light contact, a treće mjesto osvojila je Elena Čvek u kategoriji starije kadetkinje do 60 kilograma u disciplini light contact.

– Odlični prikaz tehnike, tempa i taktike u iscrpljujućim borbama  prikazali su članovi KBK Ninja još jednom su donijeli u naš grad Zabok državne medalje i tako pridonijeli svojom skromnošću ali uporni trenažnim radom na još jednoj promociji grada Zaboka u najboljem svjetlu. Trener i voditelj KBK Ninja Zabok Rajko Bartolin ističe kako su ovaj puta mečevi i borbe bili izuzetno teški, ali su zato i rezultati slađi. Leona Bartolin je odličnom taktikom i novo usvojenim tehnikama svoje borbe uvjerljivo dovela do pobjede. Gabrijela Latina su nam ovaj puta dokumentirano u zadnjim sekundama finalnog meča oštetili suci za pobjedu, dok Elena Čvek uz poboljšanje kondicije i snage može još bolje.  U današnje vrijeme u amaterskom sportu da bi bili na vrhu u jakoj konkurenciji morate imati skoro profesionalni pristup i trening – poručuju iz zabočkog kluba.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba