Na zagorskim prometnicama od petka do nedjelje čak deset nesreća, policija utvrdila i 117 prekršaja

Četiri nesreće prouzročili pijani vozači, rekorder vikenda (44) zaustavljen u Donjoj Pačetini – napuhao je 3,01!

Objavljeno: 11.04.2022. zagorjeinternational

Na prometnicama Krapinsko – zagorske županije tijekom vikenda je zabilježeno deset prometnih nesreća. Najteža se dogodila uSvetom Križu Začretju, gdje je do nesreće došlo uslijed oduzimanja prednosti prolaska te je jedna osoba zadobila lakše, a jedna osoba teške tjelesne ozljede. Preostalih devet nesreća bilo je s materijalnom štetom i dogodile su se u Martinišću i Zaboku, zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, Maloj Erpenji zbog držanja vozila preblizu desnom rubu kolnike, Rusnici zbog držanja životinje bez nadzora, te u Vrbovu, Putkovcu, Donjoj Stubici, Vinagori i Pustodolu Orehovičkom uslijed neprilagođene brzine.
Vozačima koji su sudjelovali u prometnim nesrećama u Martinišću, Maloj Erpenji, Putkovcu i Pustodolu Orehovičkom utvrđene su nedozvoljene koncentracije alkohola u organizmu i to od 1,89, 1,54, 1,81 i 0,93 promila.
Inače je i ovog vikenda na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska proveden pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg je utvrđeno 117 prometnih nesreća. Od toga je bilo 11 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 53 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, 12 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola te 32 ostala prekršaja u prometu.

Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je u petak, oko 12.45 sati, u Donjoj Pačetini kod 44-godišnjeg vozača, koji je vozio s 3,01 promila, kod sebe nije imao vozačku dozvolu, a provjerama je utvrđeno kako je već pravomoćno kažnjavan zbog vožnje pod utjecajem alkohola. Vozač je uhićen, doveden na sud, gdje mu je određeno zadržavanje u Zatvoru u Zagrebu od sedam dana. Najveća brzina kretanja vozila od 176 km/h utvrđena je subotu, oko 8.45 sati A2 kod Svetog Križa Začretja, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba