Nakon dvije godine pauze ponovno će se održati “Kostelska Uskrsna pištola”

Mimohod kroz Krapinu, pa otvorenje na Kostelgradu: Pripremljen bogat program za sve uzraste

Objavljeno: 10.04.2022. zagorjeinternational

Nakon dvogodišnje pauze, Povijesna postrojba “Kostelska pištola – Keglevićeva straža Kostel” ponovno pokreće manifestaciju “Kostelska Uskrsna pištola”, a ovogodišnja će biti 499. po redu. 

Program će započeti 13. travnja u 12.30 sati kada će se na Kostelgradu održati edukativna radionica za djecu “Putevima prošlosti”, a istog dana će se u 18 sati u prostorijama udruge “Keglevićeva straža – Kostelska pištola”održati druženje starih streljača. 

U subotu, 16. travnja, će se u Krapini s početkom u 10 sati održati Mimohod kroz Krapinu nakon kojeg će uslijediti prijem kod župana. Toga dana u 14 sati će se na Kostelgradu i otvoriti sama manifestacija, a prigodni program će se odvijati i na igralištu PŠ Kostel u 15 sati. Nešto kasnije, u 18.30, u crkvi svetog Mirka će se održati Blagoslov vatre. 

Idućeg dana, u nedjelju, odmah ujutro u 6 sati će se služiti jutarnja misa u crkvi svetog Mirka, a istoga dana služit će se i večernja misa u 16 sati.

Na Bijelu nedjelju (24. travnja) će u crkvi Uznesenja Blažene Djevice Marije u 8.30 sati služiti sveta misa povodom Dana Grada Pregrade, u 9.30 će se održati Mimohod povijesnih postrojbi i prijavak gradonačelniku Pregrade, a u 12 sati započinje druženje s građanima. 

Istog dana će se na Bregima Kostelskim u 15 sati održati Procesija do kapele svetog Štefana gdje će se streljanjem iz pištola i službeno zatvoriti manifestacija. Za sam kraj će u 16 sati u kapeli biti odslužena i sveta misa. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba