Na Uskrsni ponedjeljak tradicionalno ˝Markovo na Strugači˝

Prije nego što počnete s proljetnim radovima, dođite na blagoslov polja, traktora i traktorista

Objavljeno: 09.04.2022.

Strugača koja se proteže od Šemničkih do Sutinskih toplica već tradicionalno, uoči blagdana svetog Marka, zaštitnika polja i poljodjelaca, a uoči početka proljetnih radova na poljima, mjesto je susreta poljodjelaca i blagoslova polja, traktora i traktorista. Manifestacija ˝Markovo na Strugači˝ pokrenuta je iz želje da ljudi postanu malo obzirniji prema poslovima obrađivanja zemlje traktorima na zagorskim bregima, a koji vise na sve strane i koji su zbog toga jako opasni. Razlog pokretanja blagoslova bio je i broj stradanja traktorista, a njime se želi upozoriti i na to da bi zemlju trebalo obrađivati, kako ne bi bila zapuštena.

Ovogodišnja manifestacija, u organizaciji DVD-a Orehovica, LD “Lane” Orehovica, Župe Orehovica i Općine Bedekovčina koja će se održati 18. travnja na Uskrsni ponedjeljak, započet će u 10.30 sati okupljanjem gostiju, nakon čega, u 11 sati slijedi sveta misa i blagoslov, u 12.30 sati podjela zahvalnica uz prigodne govore, a u 15.30 sati počinje program 1. susreta mužikaša ˝Igrajte nam mužikaši na suho˝.

Tijekom programa kojeg su pripremili organizatori može se razgledati izložba traktora, sjetvenog i sadnog materijala i ručnih radova, a organizator je osigurao i okrijepu. Svoj dolazak potvrdite najkasnije do 18. travnja na mobitel 098 936 1497 ili na mail [email protected]

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba