Zavidna razina suradnje Općine Bednja i Hrvatskih voda

Nakon 15 milijuna vrijednog izmuljivanja Trakošćanskog jezera, započelo uređenje potoka i kanala

Objavljeno: 09.04.2022. zagorjeinternational

Zahvaljujući dobroj suradnji s Hrvatskim vodama i njihovom kontinuiranom ulaganju i održavanju raznih vodnih područja na području Općine Bednja ovih je dana krenulo uređenje potoka i kanala. Trenutno se uređuje potok Šaša od naselja Gorenec do Bednje, a kako je naglasio načelnik Damir Poljak, riječ je o još jednom vrijednom ulaganju Hrvatskih voda koje trenutno provode i investiciju izmuljivanje Trakošćanskog jezera vrijednu 15 milijuna kuna.

– S obzirom da ovaj potok nije čišćen gotovo 40 godina, radi se o itekako vrijednom i važnom ulaganju zbog čega zahvaljujem Hrvatskim vodama koje kontinuirano uređuju vodne površine na području naše Općine. Ovo je izuzetno važan projekt, kako za očuvanje ekosustava, tako i za stvaranje uređenije, čišće i ljepše Bednje, ugodnije za život svih naših mještana – rekao je načelnik Poljak.

Radovi na prvoj fazi uređenja ovog potoka već su u punom jeku, pa načelnik Poljak očekuje da će se provoditi planiranom dinamikom.

– Održavanje potoka i kanala je nužno kako bi se u njima očuvao biljni i životinjski svijet. Vjerujem da će Hrvatske vode, kao i dosad, i dalje voditi računa o održivosti sustava te da ćemo i dalje imati izvrsnu suradnju kako bi se i u narednim razdobljima osigurala sredstva za održavanje vodnih sustava – zaključio je Poljak.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba