"SAD KREĆEMO OD NULE": Općina Konjščina vratila 1,8 milijuna kuna duga nastalog zbog penalizacije dječjeg vrtića

NAČELNICA KROK: Poruka onom koji je ovo uzrokovao i koji me omalovažavao, neka on i dalje priča svoje, a mi ćemo samo raditi

Objavljeno: 09.04.2022. VH

Načelnica Konjščine Anita Krok Facebook objavom je obznanila da je Općina vratila 1,8 milijuna kuna zaduženja zbog dobivene penalizacije dječjeg vrtića 2019. godine, a od toga 1,2 milijuna u posljednjih sedam dana.  

– Od sada možemo reći da krećemo od nule – započela je Krok.

– Kako je Općina 2019. godine vraćanje dugovanja od 1,8 milijuna kuna prebacila na 2020. godinu, pa opet 2020. prebacila na 2021., sada više nije bilo mogućnosti odgađanja nego hitno vraćanje. Od mog dolaska uplaćeno je ukupno 1,65 milijuna kuna za penalizaciju dječjeg vrtića, od čega zadnjih sedam dana – 1,2 milijuna kuna – napisala je zadovoljna načelnica. 

Uz dugovanje za vrtić, načelnica je otkrila da je vraćen COVID zajam iz 2020. u iznosu od 580.282 kuna te da je plaćena kazna Ministarstvu financija za nepravilnosti po proračunskom nadzoru 2019. godine. 

Također, Krok je imala i poruku za bivšu vlast.

– Poruka onom koji je ovo uzrokovao i koji je samo prebacivao dugove. Smiješno mi je sada kad se sjetim koliko me omalovažavao, a evo ispalo je da sam ja uspjela u manje od godinu dana pokrpati 1,7 milijuna kuna duga samo za dječji vrtić, a da ne spominjem ostalo. Eto, on neka i dalje priča svoje, a mi ćemo raditi – kratko je i jasno poručila načelnica. 

Na samom kraju, Krok je zahvalila svojim sumještankama i sumještanima, Jedinstvenom upravnom odjelu te svim partnerima koji su pripomogli riješiti ovu situaciju.    

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba