Ovo je jedina naša tekstilna tvrtka koja je udovoljila visokim kriterijima NATO-a

Hrvatski vojnici naredne će četiri godine nositi hrvatsko donje rublje

Objavljeno: 09.04.2022. zagorjeinternational

Poznata omiška tekstilna tvrtka Galeb će iduće četiri godine opremati hrvatske oružane snage donjim rubljem što je određeno natječajem Ministarstva obrane RH na kojem je tvrtka Galeb jedina predala obvezujuću ponudu za taj posao, a MORH je objavio da je ona zadovoljila uvjete, piše Poslovni.hr.

U te će se svrhe sklopiti i sporazum vrijedan oko 33,5 milijuna kuna, a već u ovoj godini će biti isporučeno robe u vrijednosti osam milijuna kuna. 

Od robe, najviše je naručeno vojničkih majica kratkih rukava i kratkih gaća u maslinasto zelenoj boji, kojih je naručeno po 34 tisuće komada.

Tvrtka još od 1996. godine svojim proizvodima opskrbljuje MORH, a postiže sve više uspjeha i na međunarodnom tržištu specijalnih odjevnih proizvoda, upravo zbog dobre suradnje s MORH-om koji je tvrtki ujedno otvorio vrata za sudjelovanje na natječajima javne nabave u članicama NATO saveza i to je jedina hrvatske tekstilna tvrtka kojoj je već dva puta uspjelo zadovoljiti visoke natječajne standarde NATO-a.

Inače, Galeb je zadužen i za opskrbu hrvatske policije, civilne zaštite i Carinske uprave Ministarstva financija. 

Najnovije po kategorijama

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

EKSKLUZIVNO - ODLUČILA ISTUPITI: Kandidatkinja za ravnateljicu Spec. bolnice u Krapinskim Toplicama, klinička psihologinja Gordana Kamenečki o procesu izbora

“Vjetar u leđa mi je velika podrška zaposlenika, a uvjerena sam da je i Županiji u interesu da SBKT vode kompetentni ljudi, bez obzira na stranačku (ne)pripadnost”

Objavljeno: 26.11.2022. Alen Brodar

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter