U Zlataru potpisani ugovori o dodjeli potpora domaćim poljoprivrednicima

˝Oni vlastitim radom stvaraju nove proizvode i to u izrazito izazovnom i teškom području˝

Objavljeno: 08.04.2022. zagorjeinternational

Zlatarska gradonačelnica Jasenka Auguštan – Pentek potpisala je s vlasnikom OPG-a Hruškar Darko i vlasnikom PG-a Škreb Ivan ugovore po 5000 kuna i vlasnikom OPG-a Biškup u iznosu od 1707 kuna ugovore o dodjeli potpora poljoprivrednicima.

Inače, na javni poziv mogla su se prijaviti poljoprivredna gospodarstva koja imaju sjedište, kao i poljoprivredne površine i proizvodne kapacitete na području grada Zlatara, a potpore su se mogle dodijeliti za šest mjera s ciljem proaktivnog i integriranog razvoja poljoprivrede.

Gradonačelnica Grada Zlatara čestitala je korisnicima potpora te im zaželjela mnogo uspjeha u njihovom daljnjem radu i naglasila da su poljoprivrednici poseban ponos Zlatara kao osobe koje vlastitim radom stvaraju nove proizvode i to u izrazito izazovnom i teškom području. Također, istaknula je da će Grad Zlatar nastojati i u budućem razdoblju daljnjim povećanjem iznosa potpora poticati poljoprivredu te se nada da će u komunikaciji s poljoprivrednicima, ukoliko je inicirano, uvesti i nove mjere.

Nositelji poljoprivrednih gospodarstava zahvalili su se Gradu Zlataru i gradonačelnici na prepoznavanju važnosti poljoprivrede ne samo u smislu razvoja grada, nego i šire zajednice te su naglasili kako će im dodijeljena potpora uvelike značiti u njihovom radu.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba