˝STUB-KULTURA˝ u ožujku ponudila raznolike sadržaje za djecu i odrasle

Od kreativnih radionica i ljudskih priča do glazbenih slušaonica i interpretacija lokalne baštine

Objavljeno: 07.04.2022. zagorjeinternational

U ožujku je Udruga Kajkaviana održala zanimljive radionice u sklopu EU projekta “Stub-kultura” koji se provodi od svibnja 2020. godine. Mjesec je započeo kreativnim radionicama za djecu i osobe s invaliditetom koje vodi Tanja Bakek. Od zečića na kolažu i papirnatom tanjuru u obliku košarica do šarenih vjenčića i pisanica, svoju su kreativnost iskazali najmlađi polaznici.

Na radionici ˝Ljudske priče˝ voditeljica Senka Susović ugostila je Josipu Kocman – Grošinić, učiteljicu Osnovne škole Vladimir Nazor Budinšćina, autoricu slikovnice ˝Štefekovi jadi od A do Ž˝ koja je oduševila najmlađu, ali i stariju publiku. Na radionici je podijelila svoja iskustva u radu s kajkavskim s učenicima te predstavila projekt ˝Kajkaonica˝ kojeg provodi zajedno s kolegama iz osnovne škole. 

Glazbene slušaonice, koje vodi i uređuje Željko Popović, održane su u prostorijama Društvenog centra, uz mogućnost sudjelovanja online, putem Zoom aplikacije. Polaznice ˝Čitateljskog kluba˝ razmijenile su podijeljena mišljenja o dvanaest pripovijedaka Ivana Aralice, objavljenih u nagrađivanoj knjizi ˝Carske kočije˝. Na samom kraju ožujka, održana je radionica interpretacije lokalne baštine na kojoj su polaznici interpretirali baštinu po svom izboru uz savjete voditeljice, Vlaste Horvatić – Gmaz.

Sve aktivnosti provode se uz pridržavanje aktualnih epidemioloških mjera i preporuka, a za više informacija i prijave javite se telefonom na broj 049/286 – 463, e-mailom na adresu [email protected] ili porukom u inbox Facebook stranice “Stub-kultura”.

Projekt provodi Udruga Kajkaviana iz Donje Stubice zajedno s partnerima – Gradom Donja Stubica te udrugama “Profesor Baltazar” i Multimedijalnim centrom Stub-klub.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog socijalnog fonda i Ured za udruge Vlade RH. Sadržaj ovog članka isključiva je odgovornost Kajkaviane.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba