Prijete im kazne od 10.000 i 26.000 kuna

U Bedekovčini 24-godišnjak napuhao 2,28, u Mokricama 59-godišnji recidivist vozio pijan, u suprotnom smjeru i bez vozačke

Objavljeno: 06.04.2022. VH

Policijska uprava krapinsko – zagorska izvijestila je da su policijski službenici jučer oko ponoći u Bedekovčini, prilikom nadzora prometa, zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 24-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je upravljao osobnim vozilom s 2,28 promila alkohola u organizmu te mu je određeno zadržavanje u prostorijama policije na triježnjenju. 

Protiv vozača će biti podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenog prekršaja, a predložit će se i novčana kazna od 10.000 kuna te zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije u trajanju od tri mjeseca.

Također, danas su oko 2 sata u noći u Mokricama na autocesti A2, prilikom nadzora prometa, policijski službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 59-godišnjak za kojeg je utvrđeno da je upravljao osobnim vozilom s 1,31 promila alkohola u organizmu, za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta, a vozio je u zabranjenom smjeru te je utvrđeno kako je recidivist prometnih prekršaja. 

Vozač je uhićen i protiv njega je podnesen optužni prijedlog nadležnom sudu zbog počinjenih prekršaja, a predložena je i novčana kazna u iznosu od 26.000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana. Uz to, predložena je i zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B“ kategorije u trajanju od 12 mjeseci. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba