Promocija digitalne pismenosti, razmjena mišljenja i prikupljanje novih prijedloga

KONFERENCIJA E-digiLit: Ovog petka na FOI-u doznajte koliko se u posljednje tri godine podigla razina digitalne pismenosti studenata

Objavljeno: 06.04.2022. zagorjeinternational

Na Fakultetu organizacije i informatike ovog će se petka održati prezentacija rezultata, ujedno i konferencija projekta E-DigiLit (“Enhancing Digital Literacy of University Students” – “Unapređenje digitalne pismenosti studenata na visokim učilištima”). Projekt je započeo u rujnu 2019. godine s ciljem podizanja razine digitalne pismenosti studenata uključenih u tercijarno obrazovanje. Projekt financira Europska komisija u okviru programa Erasmus+ KA203 KA2 – Suradnja za inovacije i razmjena dobrih praksi: KA203-Strateška partnerstva za visoko obrazovanje (Broj projekta: 2019-1-TR01-KA203-076155).

Cilj

Ciljevi projekta su razviti okruženje za postizanje vještina digitalne pismenosti, unaprijediti vještine digitalne pismenosti studenata, doprinijeti razvoju kapaciteta sveučilišta u području digitalne pismenosti, i olakšati pristup izvorima digitalne pismenosti. Koordinator projekta je Sveučilište Dokuz Eylül iz Turske, a partneri su Fundacion Unıversitaria San Antonio iz Španjolske, Sveučilište Coventry iz Ujedinjenog Kraljevstva i Fakultet organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu iz Hrvatske.
Organizatori i domaćini ovog događaja su članovi projektnog tima sa Sveučilišta u Zagrebu Valentina Kirinić, voditeljica projekta, Dragutin Kermek, Violeta Vidaček Hainš, Matija Novak, Lana Škvorc te Predrag Oreški s Učiteljskog fakulteta. Očekuje se dolazak oko 80-ak registriranih sudionika iz škola, poduzeća i institucija.

Predavanja

Uz prezentaciju aktivnosti i rezultata projekta biti će održana i dva pozvana predavanja ˝Važnost digitalne pismenosti˝ predavača Žarka Čižmara, izvršnog direktora Telecentra, te ˝Uloga sveučilišta o edukaciji o digitalnoj pismenosti˝ Marjana Krašne, s Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mariboru. Dio agende je također prezentacija rezultata edukacije nastavnika za održavanje tečaja ˝Digitalna pismenost˝, prezentacija primjene ˝Vodiča za nastavnike˝ te prezentacija probnog izvođenja tečaja ˝Digitalna pismenost˝ kojeg je uspješno završilo 56 studentica i studenata.

Cilj ovog događaja je promoviranje digitalne pismenosti, razmjena mišljenja te prikupljanje prijedloga o mogućim načinima promoviranja i buduće primjene rezultata projekta u društvu. Naime, rezultati projekta E-DigiLit i tečaja ˝Digitalna pismenost˝ mogu se, zahvaljujući bogatom kurikulumu koji obuhvaća 25 lekcija u 5 nastavnih cjelina – područja digitalnih kompetencija, primijeniti u području javne uprave i svih institucija u vertikali obrazovanja – od predškolskih institucija i škola, do institucija koje se bave cjeloživotnim učenjem.

Više o projektu čije predstavljanje počinje u 9.30 u prostorima FOI-a potražite na: http://edigilit.eu/en/home-page-english/

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba