Općina Donja Voća i mjesni DVD ostvarili 100-postotno financiranje više od sedam milijuna kuna vrijedne rekonstrukcije vatrogasnog doma

˝Ovaj ugovor je veliko hvala mještanima koji su dugo čekali i zaslužili novo centralno mjesto okupljanja˝

Objavljeno: 06.04.2022. Marta Čaržavec

DVD Donja Voća na inicijativu i u suradnji s Općinom Donja Voća, na čelu s načelnicom Sanjom Kočet, prošle godine u rujnu, na EU fondove, točnije mjeru 7.4.1. prijavio je projekt ˝Rekonstrukcija zgrade DVD-a Donja Voća˝ u vrijednosti od 7.458.248 kuna i nedavno je u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu potpisan ugovor o financiranju. Projekt je financiran u stopostotnom iznosu ukupnih prihvatljivih troškova, a njime će donjovoćanski DVD dobiti 1.326,13 metara kvadratnih novo uređenog i opremljenog prostora.

Veliko značenje

Realizacijom ovog projekta vatrogasni dom postat će središte svih događanja i koristiti s ciljem socijalnog povezivanja i jačanja društvenih veza svih stanovnika okolnih naselja koji će ga moći koristiti za organiziranje raznih društvenih događaja, održavanje postojećih i pokretanje novih manifestacija, edukativnih, kulturnih i umjetničkih događanja. Rekonstrukcijom doma predviđeno je i dodatno uređivanje prostorija za preostale udruge s djelovanjem na području općine koje za sada nemaju osiguran adekvatan vlastiti prostor. Istaknula je to i načelnica Kočet, pojasnivši koliko cijeli projekt znači za općinu i njene mještane.

– Ovaj ugovor je veliko hvala mještanima koji su dugo čekali i zaslužili novi vatrogasni dom, novo centralno mjesto okupljanja svih mještana. Uz proširenje kapaciteta trenutnog doma za potrebe u vatrogastvu, nove obnovljene prostorije dobit će i lovačko društvo koje i sada koristi dio zgrade, a povećanjem kapaciteta dobit će se dodatan prostor za Kulturno umjetničko društvo i udrugu umirovljenika – rekla je načelnica Kočet i navela benefite koje će donijeti finalizacija rekonstrukcije postojećeg objekta:

Razvoj 

– Udruge iz različitih područja djelovanja povećat će kapacitete za razvoj kvalitetnih programa i promicanje tradicije svjetovnog i crkvenog pjevanja, glazbenog, likovnog i književnog stvaralaštva, izvornih vrijednosti i tradicije u arhitekturi i zdravog načina života.
Programima i koncertima suvremene glazbe, scenskim nastupima, likovnim izložbama, večerima poezije i drugim kulturno – društvenim programima unaprijedit će se društveni život lokalnog stanovništva i obogatiti turistička ponuda općine. Organiziranjem tečajeva, radionica, glazbenih slušaonica, video večera i sportskih događaja razvijat će se interes za različite vidove stvaralaštva i poticati aktivizam i razvoj osobnih potencijala mladih. Udruge će u suradnji s DVD-om Donja Voća organizirati predavanja i prigodne manifestacije s ciljem razvoja volonterstva u očuvanju i unapređenju okoliša i stvaranju uvjeta za kvalitetniji život svih stanovnika i posjetitelja Donje Voće – navela je Kočet i za kraj izdvojila kako će edukacijom i razvijanjem pozitivnih vrijednosti, poput solidarnosti i kreativnosti, poticanja aktivizma i provođenjem programa za uključivanje mladih u rad civilnih udruga, nastojati povećati svijest o potrebi zajedničkog djelovanja u zaštiti prirodnih i gospodarskih resursa, očuvanju tradicije i kulturnog identiteta, a svakako i potaknuti razvoj društveno – kulturnog stvaralaštva na području svih naselja Općine Donja Voća. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba