'Seniorski' gradonačelnik Gregurović obećao im je i sredstva u gradskom proračunu za njihov projekt po izboru

Za dječjeg gradonačelnika Krapine izabran Luka Hršak, zamjenik mu je Luka Horvat

Objavljeno: 05.04.2022. Alen Brodar

Novoosnovano Dječje gradsko vijeće Grada Krapine u ponedjeljak je održalo konstituirajuću sjednicu u Gradskoj vijećnici Grada Krapine.

Nakon održana tri kruga, u posljednjem je krugu Luka Hršak, učenik 6. c razreda OŠ “Ljudevit Gaj” izabran za krapinskog dječjeg gradonačelnika, a zamjenik mu je Luka Horvat, učenik 6. a razreda u OŠ “Ljudevit Gaj”.

Voditeljica Dječjeg gradskog vijeća Klara Suhodolčan obavijestila je vijećnike da će se redovito sastajati, ali da joj se sa svim prijedlozima i upitima mogu slobodno obratiti, a mladim se vijećnicima obratio i gradonačelnik Krapine Zoran Gregurović.

Ukratko im je kazao za što je sve Dječje gradsko vijeće zaduženo i s radošću ih je obavijestio da će sljedeće godine u proračunu Grada Krapine osigurati sredstva za projekt Dječjeg gradskog vijeća po njihovoj želji, a na svima njima je zadatak da kroz svoje sastanke iznesu svoje ideje i prijedloge.

Vijeće je inače osnovano kao savjetodavno tijelo Grada Krapine s ciljem boljeg i potpunijeg ostvarivanja prava i potreba djece i njihovog participiranja u procesu donošenja i provedbe odluka koje utječu na kvalitetu života u gradu Krapini.

Dječji gradonačelnik bira se na mandat od dvije godine i nema mogućnost ponovnog izbora. Djelokrug rada Vijeća obuhvaća sljedeća područja: promicanje dječjih prava i obveza, skrb o zaštiti okoliša, brigu o potrebama socijalno ugrožene djece, promicanje prava djece s teškoćama u razvoju, nacionalnih i vjerskih manjina i slično.

Najnovije po kategorijama

˝Kada se sjetim kako smo igrali nogomet zajedno teško je, a ovo je naš mali doprinos da se prisjetimo svega što je dao za nogomet, našem klubu i što je kao čovjek dao svima nama˝
Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

KAMO NAKON SREDNJE? Fakultet organizacije i informatike ima novi modernizirani preddiplomski trogodišnji stručni studij poslovne informatike u vašoj neposrednoj blizini!

Provjerili smo s bivšim studentom isplati li se završiti ovaj trogodišnji studij, a na FOI-ju smo provjerili što je tamo novo od ove akademske godine

Objavljeno: 06.07.2022. zagorjeinternational

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter