KIKI U GRADU: Bliži se datum kreativnih praznika u zabočkom DND-u

Prijavi se, stekni nova znanja, zabavi se, istraži

Objavljeno: 05.04.2022. zagorjeinternational

Društvo ˝Naša djeca˝ Zabok i građanska organizacija za kulturu ˝Gokul˝ u vrijeme proljetnih praznika organizira edukativne programe ˝Tko to tamo miksa˝ i ˝Kako gledati film˝ u vrijeme proljetnih praznika za djecu u dobi od 10 do 16 godina.

DJ radionica ˝Tko to tamo miksa˝ dio je edukativnog program ˝Kiki u gradu˝ koji se sastoji od radionica i predavanja namijenjenih djeci i mladima sa svrhom upoznavanja, svladavanja i stjecanja znanja vezanih za subkulturu. Uz DJ radionicu ove se godine još planiraju edukacije za tonskog majstora, video projekcioniste, grafitera i predavanje na temu nezavisnog glazbenog izdavaštva.

Radionica ˝Kako gledati film˝ zamišljena je kao uvod u 11. Kiki festival, a najangažiranije polaznike i polaznice uključujemo u dječji Kiki žiri. U sklopu Kiki festivala očekuju nas još radionice dokumentarnog filma i animacije. Nakon provedenih radionica za svoja nova znanja i sudjelovanje na radionicama polaznice i polaznici bit će nagrađeni diplomama ˝Kiki u gradu˝.

˝Tko to tamo miksa˝  

Od 14. do 16. travnja održat će se DJ radionica ˝Tko to tamo miksa˝ koja se sastoji od tri radionice za početnike koje će uključivati podučavanje o spajanju opreme, klasičnom miksanju, remiksanju uz korištenje gramofona i CD playera. Na kraju radionice organizirat će se plesnjak na kojem će svaki polaznik dobiti svoju priliku pokazati što je usvojio tijekom radionice. Voditelj radionice je Davor Vrdoljak poznatiji kao DJ Venom, klupski DJ i turntablist, višestruki prvak Hrvatske te finalist svjetskog i europskog prvenstva.
Prva radionica održat će se u četvrtak, 14. travnja 2022. u 18 sati u Društvu ˝Naša djeca“ Zabok. Sljedeće dvije radionice planirane su za petak i subotu 15. i 16. travnja, a prijave za radionicu šalju se na: [email protected] ili mobitel 091 8932023.

˝Kako gledati film˝

Edukativni program ˝Kako gledati film˝ za djecu od 10 do 14 godina u organizaciji Društva ˝Naša djeca˝ Zabok i udruge ˝Gokul˝ održat će se kroz tri radionice.
Voditeljica radionice je filmska kritičarka Višnja Vukašinović, koja će polaznike radionice upoznati s osnovnim alatima za osviješteno gledanje filma. Razvijanje vještine prepoznavanja i analize različitih filmskih izražajnih sredstava ključ je kvalitetnog gledanja filma koje omogućuje da ga argumentirano kritički vrednujemo. Kroz gledanje i analizu odabranih filmova na radionici će se usvajati osnovna filmološka znanja o strukturi filmskog djela, a razvijat će se i vještina interpretacije koja proizlazi upravo iz mogućnosti njihova uočavanja.

Svaka pojedina radionica u trajanju od devedeset minuta uključivat će rad na upoznavanju filmskih izražajnih sredstava, gledanje odabranih filmskih primjera te njihovu analizu i interpretaciju. Poseban naglasak bit će stavljen na razvijanje vještine argumentacije odnosno utemeljenog i uvjerljivog izlaganja vlastitih vrijednosnih sudova, te će djeca dobiti mogućnost da nova znanja uobliče u svoje prve filmske kritike. Polaznici radionica ujedno će dobiti mogućnost da aktivno sudjeluju u KIKI festivalu – međunarodnom festivalu dječjeg filma u ulozi dječjeg žirija.

Prva radionica održat će se u ponedjeljak 18. travnja 2022. u 10:00 sati u Društvu ˝Naša djeca˝ Zabok, a sljedeće dvije radionice planirane su za utorak i srijedu 19. i 20. travnja.
Prijave za radionicu: [email protected] ili mob: 098 9332055

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba