Koncem travnja 16. izdanje Zagreb Ladies Opena

POVRATAK TURNIRA U PUNOM SJAJU: Gledatelji se vraćaju na tribine, a ulaz će biti besplatan

Objavljeno: 05.04.2022. Alen Brodar

Međunarodni profesionalni teniski turnir ITF Zagreb Ladies Open održat će od 25. travnja do 1.svibnja na zemljanim terenima Tenis centra Maksimir. Zagreb Ladies Open jedini je i najveći međunarodni profesionalni teniski turnir koji se održava na području grada Zagreba, a za nagradni fond od 60 tisuća dolara natjecat će se 64 tenisačice iz više od 40 zemalja. Ovo je 16. izdanje turnira, a prošlogodišnja pobjednica je Anhelina Kalinina iz Ukrajine.

Prošle godine turnir je održan unatoč korona krizi i otkazivanju brojnih teniskih turnira, a sudjelovale su tenisačice iz cijelog svijeta. Međutim, zbog propisanih protuepidemijskih mjera, turnir je bio zatvoren za javnost.

Ovogodišnji turnir se vraća u punom sjaju te ne samo da će biti otvoren za gledatelje, već će i ulaz za teniske mečeve biti potpuno besplatan. U sklopu turnira u TC Maksimir tenisači ali i gledatelji će imati priliku uživati u cjelodnevnom programu.  

– S iznimnim zadovoljstvom čekamo novo i 16. izdanje turnira Zagreb Ladies Open koje će napokon biti dostupno i za gledatelje. Podsjetimo, Zagreb Open će se održati u najatraktivnijem terminu održavanja, uoči početka najvećeg Grand Slam turnira na zemljanoj podlozi – Roland Garrosa. Veselimo se povratku gledatelja na tribine i naravno vrhunskom tenisu u Zagrebu- izjavio je ­­­­­direktor turnira Emir Aliti.

Osim što je ovaj događaj izniman cjelodnevni sportski spektakl u našem glavnom gradu, važan je zbog utjecaja na karijere domaćih tenisačica koje ostvaruju senzacionalne uspjehe igrajući pred domaćom publikom. Pobjednica ovog turnira 2020. godine je bila Ana Konjuh, a ne zaboravimo da je prvu seniorsku pobjedu u svojoj karijeri Petra Marčinko ostvarila prošle godine upravo u Zagrebu. Petra je za sudjelovanje na turniru dobila pozivnicu, a potom je pokazala što sve zna iskusnoj Nare Kurumi koja se već u prvom kolu vratila u Japan.

Organizator se zahvaljuje Ministarstvu turizma i sporta, Hrvatskom teniskom savezu i Gradu Zagrebu koji su partneri ovog turnira te svim sponzorima.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba