U moćnoj ekipi je i mlada krapinska nogometna nada Vilim Posilović

POMELI VELIKANE! Mladi dinamovci osvojili jaki europski turnir – pobijedili Bayern, Benficu, Juventus, Leipzig…

Objavljeno: 05.04.2022. zagorjeinternational

Mladi limači Dinama, generacija 2012., osvojili su međunarodni turnir u Wertingenu na kojem je sudjelovalo čak 70 momčadi, među kojima su bile i momčad Bayerna, Bayer Leverkusena, Leipziga, Benfice, Juventusa i drugih, piše 24sata.hr

Mladi nogometaši su u polufinalu porazili momčad Juventusa 1:0, a u finalu su s istim rezultatom pobijedili Eintracht. 

Njihov trener Jakov Guja u Njemačkoj je na raspolaganju imao 11 igrača, Mislava Petenera, Ivana Leku, Marka Marinova Mihaylova, Roka Drenskog, Brunu Bošnjaka, Maru Šeperca, Gabriela Luiza Santosa Araujoa, Manu Vidmara, Jakova Đurića, Mateja Klarića i Krapinčana Vilima Posilovića.  

– Iskreno, mi još nismo potpuno svjesni kakav smo uspjeh postigli, na turniru je sudjelovalo 70 momčadi. Bilo je ovo super iskustvo za sve nas, posebno za klince koji su imali priliku igrati protiv odličnih ekipa. Bez obzira što se igralo u teškim uvjetima, mislim da smo  pokazali odličan nogomet i na najbolji način prezentirali našu nogometnu školu, a ovi rezultati su samo još jedna potvrda da se u našoj školi jako dobro radi – rekao je trener Guja. 

Dinamo je na turniru odigrao ukupno 13 utakmica, a upisao je čak 12 pobjeda i samo jedan poraz. Uz već spomenute pobjede protiv Juventusa i Eintrachta, mladi dinamovci su porazili i Salzburg (3-0), bečki Rapid (2-0), Bayer Leverkusen (1-0) i Karlsruher (5-1), a izgubili su jedino od Espanyola (2-1).

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba