Plenkovićeva proljetna rekonstrukcija Vlade RH

Berošu se ‘trese stolac’, kao zamjene spominju se tri liječnika – evo koji je favorit

Objavljeno: 05.04.2022. zagorjeinternational

Ante Ćorušić, ravnatelj KBC-a Zagreb, Ivica Lukšić, ravnatelj KB-a Dubrava, i Josip Samardžić, ravnatelj Opće bolnice “Dr. Josip Benčević” u Slavonskom Brodu, tri su imena koja se spominju kao zamjena za ministra zdravstva Vilija Beroša u proljetnoj rekonstrukciji Vlade Andreja Plenkovića, otkriva Jutarnji.

Ističu da se od ta tri imena najviše spominje upravo Ćorušić, koji godinama vodi najveći hrvatski KBC i to mu je veliki plus.

– Činjenica je i da mu je ostalo još kraće vrijeme do mirovine, otprilike koliko i ministarskog mandata ovog saziva Vlade. Upravo zato smatra se da bi mogao provesti reformske rezove, koji su prijeko potrebni, ali stvaraju i neprijatelje i probleme – kaže sugovornik novinara Jutarnjeg.

Ovo nije prvi put da se Ćorušić spominje kao ministarski kandidat, a posljednji je put to bilo kada je ministar postao Milan Kujundžić.

Ime koje dobro kotira jest i Ivica Lukšić, koji je KB Dubravu preuzeo kao v. d., a kasnije i kao ravnatelj u studenom 2020., u trenutku kada su počele brojnije hospitalizacije zbog epidemije koronavirusa. Nakon što je zamijenio ravnatelja Srećka Marušića, postaje poznatiji javnosti.

Inače, Lukšića je ministar Beroš imenovao koordinatorom bolničkog liječenja oboljelih od covida-19 za Grad Zagreb, Zagrebačku, Karlovačku, Sisačko-moslavačku, Bjelovarsko-bilogorsku, Varaždinsku, Međimursku i Koprivničko-križevačku županiju, najbolji je izbor sugovornika za procjenu pripravnosti bolničkog sustava za Zagreb i sjeverozapadnu Hrvatsku. A imenovan je i za upravljanje respiratorno-intenzivističkim centrom u KB-u Dubrava.

Na kandidacijskoj listi je i Josip Samardžić za čijeg se ravnateljskog mandata bolnica u Slavonskom Brodu našla na desetom mjestu ljestvice najboljih hrvatskih bolnica.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba