Prva generacija kadeta i kadetkinja postigla briljantne rezultate na Prvenstvu Hrvatske u Garešnici

ZVIJEZDA VEČERI: Petra Marija Poslončec osvojila zlato

Objavljeno: 04.04.2022. zagorjeinternational

Savate klub Krapina proteklog je vikenda sudjelovao na Prvenstvu Hrvatske u organizaciji  Savate kluba ˝ŠAN˝ Garešnica, a od ukupno 118 prijavljenih natjecatelja, devet je natjecatelja prijavljeno od strane krapinskog Savate kluba.

Petar Cesarec u svojoj kategoriji (65 do 70 kilograma)  nije imao protivnika, te je na kraju natjecanja odradio revijalni meč sa Filipom Presečkim. Matej Frajman (40 do 45 kilograma ) izgubio je prvi meč od kasnijeg prvaka Jakova J. Šimunca, te se nije kvalificirao u drugi krug. Branko Lovrić  u svojoj kategoriji (50 do 55 kilograma) osvojio je 3. mjesto. Marin Mlakar u svojoj kategoriji (55 do 60 kilograma) osvojio je 3. mjesto. Mihael Horvat u svojoj kategoriji (60 do 65 kilograma) također je osvojio 3. mjesto. Karla Poslončec u svojoj kategoriji (40 do 45 kilograma) osvojila je 3. mjesto. Zvijezda večeri bila je Petra Marija Poslončec u kategoriji od 25 do 30 kilograma osvojila je 1. mjesto.

– Mateju svaka čast i naklon do poda jer je pokazao srce, a jedino kaj je bio minus u njegovom nastupu je nedostatak iskustva. Našem Brankiću kapa do poda jer trenira tek 2 mjeseca. Marin je pružio vrhunsku i pametnu borbu, a izgubio je zbog prejakog udaranja koje u disciplini ASSAUT nije dozvoljeno. Mihek je odradio super meč, ali ipak malo više sreće je imao njegov protivnik. Karla je ostavila srce u borilištu, a Petra je dominirala cijeli meč – poručuju iz kluba i dodaju:

– Ovo je naša prva generacija kadeta i kadetkinja i s rezultatima smo prezadovoljni. Iskustvo kojeg nam je nedostajalo će doći kroz daljnja natjecanja i treninge. Ovo je prva generacija kadeta koja je nastupala za Savate klub Krapina, te im je svima ovo bilo prvo natjecanje u savateu. Nažalost, Nino Bertović i Filip Presečki nisu imali ispunjenu natjecateljsku knjižicu, te su u samom startu diskvalificirani – kažu iz kluba.

Na PH-u nastupali su još Savate klub Đidara, Savate klub Stubica i Savate klub Kobra.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba