OD SUTRA NIŽE CIJENE GORIVA: Evo cijena, a i poruke anonimnih aktivista

Benzinske pumpe u Zagrebu oblijepljene likom Plenkovića: “Plaćaš ovoliko jer te mi gulimo”

Objavljeno: 04.04.2022. zagorjeinternational

Nakon što su cijene goriva prošlog tjedna značajno skočile, od sutra će one ipak biti niže, ali do kompenzacije poskupljenja od prošlog tjedna još neće doći, piše 24 sata koji doznaje kako bi cijene reguliranog Eurodizela trebale biti oko 80 lipa niže, dok bi benzin Eurosuper 95 trebali plaćati oko 35 lipa jeftinije.

Litra eurodizela tako bi trebala koštati oko 12,70 kuna, dok bi litra Eurosupera trebala biti oko 12,10 kuna.
Zbog divljanja cijena, sinoć su u Zagrebu anonimni aktivisti oblijepili benzinske postaje naljepnicama s likom premijera Andreja Plenovića i porukom “Plaćaš ovoliko jer te mi gulimo”. Aktivisti su u redakciju 24 sata poslali fotografije napisavši:

– Svjesni smo da na rast cijena goriva utječu mnogi faktori, ali isto tako Andrejeva Vlada nije učinila sve da obuzda divljanje cijena. Smanjili su PDV na neke energente dok to isto nisu napravili s gorivom kao što nisu trošarine smanjili koliko su mogli nego samo mizernih 20 – 40 lipa. Tražimo snažniju reakciju Vlade, smanjenje nameta i veća rasterećenja. Akciju ćemo nastaviti i u idućim danima kada se namjeravamo predstaviti javnosti – poručuju aktivisti.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba