KRAPINA: Održana sjednica odbora za sigurnost u prometu

NOVO VODSTVO: Ivana Jelenčića na mjestu predsjednika zamijenio je Gordan Tramišak

Objavljeno: 03.04.2022. zagorjeinternational

U četvrtak je u Krapini održana prva sjednica Odbora za sigurnost u prometu u novom sazivu. Članove Odbora sačinjavaju predstavnici ŽUC-a KZŽ, Policijske uprave krapinsko – zagorske, nadležnog Upravnog odjela županije, predstavnici auto-škola te predstavnici dječjih vrtića, osnovnih i srednjih škola.  

Za predsjednika novog saziva Odbora imenovan je Gordan Tramišak iz Županijske uprave za ceste Krapinsko – zagorske županije, koji je zamijenio dosadašnjeg predsjednika Ivana Jelenčića. Sjednici je prisustvovao i župan Željko Kolar, koji je Jelenčiću zahvalio na dugogodišnjoj odličnoj suradnji i uspješnom vođenju Odbora za sigurnost u prometu Krapinsko – zagorske županije. 

– Savjet za sigurnost u prometu koji je kasnije nastavio s radom pod nazivom Odbor za sigurnost, osnovan je 2002. godine, upravo na inicijativu Ivana Jelenčića. Krapinsko – zagorska županija bila je prva županija u kojoj je osnovan Savjet za promet. Gospodin Jelenčić svojim  je radom i iskustvom koje je stekao u praksi, bio pokretač niza uspješnih programa i projekata, posebno onih koji se odnose na djecu predškolske i školske dobi. Hvala vam na tome – rekao je župan Kolar koji je potom članovima novog saziva Odbora zaželio mnogo uspjeha u daljnjem radu.

Na prvoj sjednici Odbora usvojeno je i izvješće o radu Odbora za 2020. godinu, kao i Program rada Odbora za 2022. godinu, a kao najznačajnije aktivnosti koje će se provoditi u 2022. godini su nastavak provođenja “Programa prometne kulture za najmlađe“ (JUMICAR) za učenike drugih razreda osnovnih škola, nastavak edukacije predškolske djece “Promet nije šala ni opasnost mala“ te održavanje Prometnog kviza. Osim toga, provodit će se i druge aktivnosti vezane uz sigurnost prometa kao inicijative i prijedlozi prema nadležnim institucijama vezanim uz zakonska rješenja i određene mjere koje se odnose na sigurnost u prometu, suradnja s Policijskom upravom krapinsko – zagorskom, suradnja s udrugom “Roda“ oko korištenja autosjedalica, suradnja s Mrežom udruga Zagor kod provođenja akcije “Bez promila“ i slično. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba