Načelnik Greblički i župan Kolar potpisali 100.000 kuna vrijedan ugovor o uređenju okoliša rodne kuće prvog hrvatskog predsjednika

˝Veliki jubilej Tuđmanovog rođenja proslavit će se kako i priliči˝

Objavljeno: 31.03.2022.

Načelnik Velikog Trgovišća Robert Greblički i krapinsko – zagorski župan Željko Kolar danas su, u prostorijama rodne kuće dr. Franje Tuđmana, potpisali 100.000 vrijedan ugovor o dodjeli sredstava Općini za sufinanciranje uređenja okoliša spomenute rodne kuće.

Načelnik Greblički izrazio je veliko zadovoljstvo današnjim potpisivanjem, ali i zahvalnost Županiji i ZAKUD-u na pomoći i podršci za mini renovacije posebno istaknuvši kako Županija već treću godinu sufinancira ovaj projekt.ž

– Ove godine ćemo obilježiti 100. obljetnicu rođenja prvog hrvatskog predsjednika i drago mi je da smo okoliš, kuću i parkiralište dijelom već uspjeli urediti. Preostalo nam je još malo urediti detalje, realizirati dodatne sadržaje za što se nadam da ćemo do 14. svibnja i završiti. Do sada je utrošeno oko 50.000 kuna u uređenje parkirališta, ograde, uredit će se i malerija oko prozora, a ZAKUD je uredio fasadu ovdje i na spomen školi dr. Franju Tuđmanu – rekao je Greblički i završio riječima kako će se veliki jubilej Tuđmanovog rođenja proslaviti kako i priliči.

Župan Kolar istaknuo je kako će Županija i dalje u suradnji s partnerima sufinancirati projekte najavivši kako su u planu i budući o čemu se tim mora savjetovati s obitelji Tuđman budući da je pandemija stopirala, odnosno prolongirala njihovu realizaciju.

– Ono što je sigurno je da ćemo kao Zagorci dati svoj doprinos da se godišnjica obilježi na razini uloge prvog hrvatskog predsjednika u stvaranju hrvatske države. Drago mi je da je sjećanje na njega i kod mlađih generacija od velikog značenja kao i učenje o njemu i njegovim djelima. Na nama je da budemo ti koji ćemo čitavo vrijeme kontinuirano raditi na tome da mlade generacije budu upoznate o vrijednostima Domovinskog rata, o hrvatskim braniteljima, ali i o prvom hrvatskom predsjedniku – zaključio je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba