Pregradski gradonačelnik Marko Vešligaj imenovan članom Hrvatskog nacionalnog izaslanstva u Odboru regija EU

“Zastupat ću manje gradove i općine jer vrlo dobro poznajem probleme s kojima se susreću”

Objavljeno: 30.03.2022. VH

Hrvatska Vlada imenovala je pregradskog gradonačelnika Marka Vešligaja članom Hrvatskog nacionalnog izaslanstva u Odboru regija EU, savjetodavnom tijelu koje predstavlja lokalne i regionalne vlasti u Europskoj uniji.

Hrvatska u tom Odboru ima ukupno devet izaslanika i devet njihovih zamjenika, od kojih se četiri bira na razini županija, tri na razini gradova te dva na razini općina.  

– U Odboru ću zastupati manje gradove i općine jer kao gradonačelnik Pregrade vrlo dobro poznajem probleme s kojima se susreću, ali i uspješnost u povlačenju sredstva iz EU fondova. Mi ipak imamo neke specifične probleme u odnosu na velike gradove. S druge strane, imam iskustva i rada u Hrvatskom saboru, u kojem sam posebno bio aktivan kao član u Odboru za regionalni razvoj i EU fondove, Odboru za financije i Odboru za lokalnu samoupravu. To je nešto čime se bavim, a i vrlo dobro poznajem sustav funkcioniranja Europske unije – istaknuo je Vešligaj te dodao da se kroz ovaj Odbor uistinu može utjecati na neke europske zakone, koji će se potom morati implementirati u hrvatsko zakonodavstvo, što će u konačnici imati i utjecaja na manje sredine. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba