DOSTA JE – DRUGI DIO: Načelnica Jureković bez dlake na jeziku o vrtoglavim iznosima koje su Topličani platili za putovanja i smještaje općinskog čelništva

ZA REPREZENTACIJU 478.000 KUNA: “Uvjerena sam da su vam ‘Sposobni’ izrazito zahvalni što ste im sve to omogućili”

Objavljeno: 30.03.2022.

Nakon što je, prije nešto više od dva tjedna, problematizirala pitanje općinskog proračuna i raspodjele novaca, odnosno nagomilanih dugova prouzročenim, očito lošom/pogrešnom raspodjelom financijskih sredstava, načelnica Krapinskih Toplica Gordana Jureković ovaj je put iznijela troškove kojim su se pokrivala putovanja bivšeg načelnika i bivšeg predsjednika Općinskog vijeća, a svojim sumještankama i sumještanima postavila pitanje: Jeste li znali?

– Jeste li znali da smo novcem iz proračuna Općine Krapinske Toplice, vašim novcem, samo od 2017. do 2020. godine platili više od 127.000 kuna troškova putovanja i smještaja, što za bivšeg načelnika Ernesta Svažića, što za bivšeg predsjednika Općinskog vijeća Zvonka Očića? Da, jesmo! Putovalo se po nekoliko puta u Kinu, u Izrael, u Slovačku, u Njemačku, u Kanadu, a naplaćali ste se vi svojim novcem i malo egzotičnijih putovanja, poput onih u Argentinu i Pariz. ˝Sposobni˝ nisu propustili za naše novce obići niti hrvatsku obalu i upoznati ljepote Hvara, Paga i Šibenika – započinje Jureković dodavši komentar kako se ne vidi da su u Krapinske Toplice nakon toga navalili investitori iz Kine, Izraela, Slovačke, Kanade, Francuske ili Njemačke.

– Još uvijek možda postoji mogućnost da se javi netko iz daleke Argentine, u koju smo putovanje bivšem načelniku platili 15.962 kuna. Je li to sve, ili su možda još koja putovanja plaćena i iz stavki troškova ˝Reprezentacije, troškovi uz Dan općine i slično˝, na što su ˝Sposobni˝ u proteklom mandatu potrošili dodatnih 478.400 kuna, to za sad ne znamo, dok se ne dovrši detaljna revizija. A baš nas zanima na što je konkretno potrošeno tih nešto malo manje od pola milijuna kuna, s obzirom na to da se Dan općine financira preko Turističke zajednice, a ne direktno iz Općinskog proračuna – pita Jureković pa naglasila kako je Svažić nakon završenog mandata iskoristio šest mjeseci odmora.

– Spomenula bih samo još i to da je, nakon što su se umorili od svih tih putovanja i gošćenja na vaš račun, bivši načelnik po isteku svog mandata iskoristio i mogućnost da mu vi svojim novcem platite još dodatnih šest mjeseci odmora, za što ste sveukupno izdvojili još dodatnih 95.220 kuna. Ne mogu, niti imam ikakvo pravo govoriti u njihovo ime, ali uvjerena sam da su vam ˝Sposobni˝ izrazito zahvalni što ste im sve to omogućili – završila je Jureković.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba