U sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“

Predao čak šest ručnih bombi, policija poslala apel građanima

Objavljeno: 30.03.2022. zagorjeinternational

U sklopu akcije “Manje oružja, manje tragedija“, jedna je osoba jučer policijskim službenicima dragovoljno predala šest ručnih bombi, izvijestili su iz Policijske uprave krapinsko – zagorske. 

Tom su prilikom i podsjetili građane na ovu akciju koja je u tijeku te da oružje mogu dragovoljno predati uvijek, bez straha da će se protiv njih pokretati kazneni ili prekršajni postupak. 

Poslan je i apel.

– Pozivamo i apeliramo na sve one, koji još negdje u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji, s napomenom da građani ne donose sami oružje i eksplozivna sredstva u policijske postaje kako ne bi došlo do njihovog aktiviranja i neželjenog ozljeđivanja, već da o svojoj nakani predaje obavijeste na broj 192 ili najbližu policijsku postaju – kažu iz policije. 

Isto tako, policija podsjeća da je oružje ubojito sredstvo te da se ni u kojem slučaju ne smije odlagati u kontejnerima za smeće ili na drugim otvorenim prostorima u prirodi jer se na taj način ugrožavaju životi drugih ljudi. 

Inače, dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba