KRIZA VLASTI: Zbog neslaganja oko promjena prostornog plana i "neprikladnog ponašanja"

Oroslavski SDP traži smjenu predsjednika Vijeća Kristijana Sojča. Sojč: Ne razmišljam o ostavci, neka me smjene

Objavljeno: 30.03.2022. zagorjeinternational

Oroslavski SDP priopćenjem se očitovao u vezi aktualnosti u gradskoj politici, a u istom također traži smjenu predsjednika Gradskog vijeća Kristijana Sojča, javlja Radio Stubica

Do problema je došlo na posljednjoj održanoj sjednici Gradskog vijeća zbog neslaganja u nekim odlukama, ali i zbog, kako navode iz SDP-a, neprikladnog ponašanja predsjednika Vijeća. 

Njihovo priopćenje prenosimo u cijelosti. 

– SDP Oroslavja će podržati svaku investiciju i aktivnost koja će pomoći da razvoj našeg grada bude što snažniji i brži, ali ne na štetu postojeće radne zone Mokrice te industrijske zone kod bivšeg Oroteksa, a posebice ne naprečac. Naime, izmjene i dopune prostornog plana zahtijevaju ozbiljan angažman svih uključenih te potpune informacije kako bismo mogli zaštiti naše građane, stoga nismo mogli podržati izmjenu koja se odnosi na prostor bivšeg Oroteksa. Tražimo da se izradi Urbanistički plan uređenja kako bi se detaljno uredila namjena tog područja te, po mogućnosti, zaštitili pojedini povijesni dijelovi kompleksa Oroteksa kao kulturno dobro od lokalnog značaja. Također, naglašavamo kako nemamo ništa protiv solarne elektrane, ali ne nauštrb radne zone u Mokricama i na štetu vlasnika zemljišta, čija će vrijednost ovom odlukom značajno pasti. Pod krinkom ispravljanja proceduralnih pogrešaka u Odlukama pokušalo se oduzeti radnoj zoni Mokrice dodatnih 78200 m2 (ista je već značajno umanjena prošle godine) te ih prebaciti u zonu “Sunčana polja“. Zona u Mokricama ima izniman potencijal i kvalitetan položaj te može donijeti nekoliko stotina radnih mjesta, za razliku od solarnih elektrana koje će zaposliti nekoliko ljudi. SDP će se založiti da se što prije riješi problem cestovne komunikacije u radnoj zoni Mokrice kako bi u novim, povoljnijim okolnostima počela privlačiti investicije. Napominjemo kako su vijećnici SDP-a glasali za izmjenu prostornog plana koja se odnosi na zahtjeve naših građana, pa tako i spomenutu betonaru te potencijalni trgovački centar, a predsjednik vijeća Kristijan Sojč u javnoj objavi obmanjuje javnost lažnim informacijama prozivajući nas da sprječavamo razvoj. Na kraju, želimo se osvrnuti na ponašanje predsjednika Gradskog vijeća na posljednjoj sjednici. Predsjednik vijeća je vrijeđao, omalovažavao i ismijavao gradske vijećnike, a u javnoj objavi ih optužio za “nepoznavanje materije, nerazumijevanje osnova ekonomije, potpuno neprihvaćanje logike i zdravog razuma“, a ako čitamo između redova, nazvao ih ne inteligentnima. Za SDP je nedopustiv način na koji se predsjednik Vijeća Kristijan Sojč odnosi prema gradskim vijećnicima, kao i način na koji vodi sjednice Vijeća, stoga tražimo da se isti smijeni u svrhu zdravih odnosa i nastavka buduće suradnje. Napominjemo kako je gradonačelnik s našim nezadovoljstvom i željom za smjenom predsjednika vijeća bio upoznat neposredno nakon sjednice, stoga nas čude njegove izjave u medijima, kao i činjenica da nas dosad nije kontaktirao, a SDP javno optužuje za nepartnerski odnos – stoji u njihovom priopćenju. 

Oglasio se i predsjednik Gradskog vijeća Sojč koji je za Radio Stubicu rekao da o ostavci na mjestu predsjednika Vijeća ne razmišlja te da ga smijeniti može samo Gradsko vijeće većinom glasova, koje ga je i izabralo na tu poziciju. Također, dodao je da je to moguće glasovima HDZ-ovih i SDP-ovih vijećnika. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba

Prijavite se na naš newsletter