Mještani, pridržavajte se uputa

LOBOR: Na području općine počinje sustavna deratizacija protiv štetnih glodavaca

Objavljeno: 30.03.2022. zagorjeinternational

Općina Lobor poslala je obavijest svojim mještanima da će djelatnici “ZAG-VET d.o.o., SANIVET DDD” službe provesti pregled domaćinstava i prema utvrđenoj potrebi provesti postupak deratizacije protiv štetnih glodavaca.  

Postupak će se provoditi postavljanjem zatrovanih mamaca i/ili nekemijskih sredstava na sva mjesta gdje se najčešće pojavljuju štetni glodavci (gospodarske zgrade, dvorišta, podrumi, kanalizacijski revizijski otvori i tavani). 

Da bi se postupak proveo uspješno i bez eventualnih nezgoda, mještanima su poslane i važne upute. Moli ih se da surađuju s izvoditeljima koji provode suzbijanje štetnih glodavaca tako da im daju sve tražene informacije i omoguće pristup u sve prostore gdje je potrebno izložiti zatrovane mamce, da iz dvorišta i podruma uklone smeće, a osobito otpatke hrane, da malodobnoj djeci i kućnim ljubimcima onemoguće pristup mjestima na kojima je postavljen zatrovani mamac te ih se upozorava da zatrovane mamce ne diraju i ne premještaju. 

Postupak deratizacije na području općine započinje 30. ožujka i trajat će do 7. travnja, a provodit će se između 8 i 16 sati. 

Za sva dodatna pitanja mještani se mogu obratiti u ZAG-VET d.o.o., SANIVET DDD službu na telefon 099/2618-729 ili 091/2300-599 radnim danom od 8 do 16 sati, a sve troškove snosit će Općina Lobor. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba