E, TO SU PAJDAŠI! Neobično - simpatična rođendanska tradicija u humskom kraju

EKIPA ZA (PE)DESET: Trima prijateljima društvo priredilo zanimljivu instalaciju za rođendan

Objavljeno: 30.03.2022. VH

U naselju Leskov Grm u blizini Huma na Sutli ispred jedne obiteljske kuće je nedavno osvanula vrlo zanimljiva instalacija, a kako smo uspjeli doznati, u tom kraju to nije ni rijetkost.

Naime, troje prijatelja, Matejka Korenko, Damir Papeš i Robert Vražić u ožujku su proslavili 50-te rođendane, pa su im njihovi prijatelji i susjedi tim povodom priredili ovo, nama možda neobično, ali njima već gotovo normalno iznenađenje. 

Jedan od slavljenika, Robert Vražić, pojasnio nam je o čemu je riječ. 

– Tu u Leskovom Grmu ima nas nekoliko familija iz kojih smo svi tu negdje blizu po godinama. Kroz godine zajedničkog druženja, polako smo došli do toga da nas se dosta približilo toj brojci 50. Prvi je rođendan bio prije tri godine i nama se učinio zgodnim taj običaj kakvog imaju susjedi Slovenci, da se pred kuću slavljenika koji ima okrugli rođendan postave tako neke lutke i da se njima i ostalim rekvizitima upriliči neki prizor. Tako smo onda i mi prije tri godine prvi puta jednom članu našeg društva postavili tada jednu maskotu – kaže slavljenik Vražić. 

Nakon godinu dana, kaže nam, još je nekoliko članova društva proslavilo 50. rođendane, a ove godine u ožujku na red su došli i oni. 

– Poanta svega je druženje, veselje i zezancija. Od nas troje koji smo sada napunili 50 godina nitko nije sudjelovao u ovome sada, to je sve odradila naša ekipa. Iskreno, nešto smo slutili da bi moglo biti, ali nismo mogli biti 100 posto sigurni. Ekipa nam je priredila tu lijepu priču i evo, sada je to postalo popularno – kazao nam je sugovornik. 

Za sam kraj nas je nešto i zamolio. 

– Želio bih da se spomene da se osobno zahvaljujem ekipi i susjedima koji su radili na tome, odlično su to napravili, instalacija i situacija koja je njome prikazana je super i mnogo im hvala – poručio je. 

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba