ERASMUS+: Hrvatski, njemački i irski kulturnjaci usvojili nova znanja o povijesti i umjetnosti Španjolske

Danica Leštek iz Udruge Kajkaviana sudjelovala na programu mobilnosti “History of Art“ u Madridu

Objavljeno: 30.03.2022. zagorjeinternational

Članica Predsjedništva Udruge Kajkaviana Danica Leštek je od 21. do 25. veljače, u okviru programa “Erasmus+” sudjelovala na mobilnosti po modelu strukturiranog tečaja pod nazivom “History of Art“ u Madridu.  

Riječ je o mobilnosti koja je ostvarena u sklopu konzorcija kojeg čine Muzej grada Pregrade, Muzej Radboa, Gradska knjižnica Pregrada, Općinska knjižnica Krapinske Toplice i Udruga Kajkaviana, a koji je od prošle godine akreditiran od strane Agencije za mobilnost i programe Europske unije u području obrazovanja odraslih. 

Tečaj je okupio nekoliko sudionica iz Njemačke, Irske i Hrvatske koje su imale priliku usvojiti nova znanja o povijesti i umjetnosti Španjolske kroz kombinaciju teorijskih i praktičnih sadržaja. Pregled povijesno-umjetničkih stilova i pravaca od prapovijesti, antičkog razdoblja, srednjeg vijeka, razdoblja arapskih i kršćanskih vladara, zatim renesanse, baroka pa sve do neo-klasike i suvremene umjetnosti. Najzanimljiviji dio tečaja predstavljao je spoj kršćanske i arapske kulture koji je jedinstven u europskim okvirima. 

Osim učioničkog dijela usavršavanja, tečaj je obuhvatio i praktični dio s umjetničkim primjerima na ulicama Madrida te u Arheološkom muzeju i Muzeju Prado. 

Mobilnost je financirana sredstvima Europske unije iz programa “Erasmus+”.  

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba