Na zagorskim cestama u tri dana policija zabilježila 154 prometna prekršaja i pet prometnih nesreća

Rekorder vikenda ‘napuhao’ 2,19 promila, 20-godišnjak kroz Galovec Začretski divljao sa 122 km/h

Objavljeno: 28.03.2022. AB

Proteklog vikenda, na području koje sigurnosno pokriva Policijska uprava krapinsko – zagorska proveden je još jedan pojačani nadzor u prometu, tijekom kojeg su utvrđena 154 prekršaja. Od toga je bilo 74 prekršaja nepropisne brzine kretanja vozila, 17 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa u vozilu, po pet prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i nepropisnog korištenja mobitela tijekom vožnje te 53 ostala prekršaja u prometu.

 
Najveća očitana koncentracija alkohola u organizmu utvrđena je kod 49-godišnjeg vozača u Konjščini koji je upravljao osobnim vozilom s 2,19 promila, te kod sebe nije imao vozačku dozvolu. Policijski službenici zaustavili su vozača u nadzoru prometa u nedjelju oko 4 sata, te mu je izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom u iznosu od 10.300 kuna i izrečena mu je zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.
Najveća brzina kretanja vozila od 206 km/h utvrđena je u nedjelju oko 14 sati na A2 u Ciglenici Zagorskoj, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 130 km/h. Vozaču (44) je izdan prekršajni nalog s novčanom kaznom u iznosu od 5000 kuna i izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od jedan mjesec.
 

U petak oko 23 sata pak su u mjestu Jezero Klanječko, policijski službenici zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 26-godišnjak, koji je bio pozitivan na ”THC’, dok je vođenje na liječnički pregled radi daljnjih analiza odbio. Vozač je također i prilikom nadzora policijskim službenicima predao jednu drobilicu za usitnjavanje droge u kojoj se nalazilo 0,37 grama marihuane. Protiv 26-godišnjaka je podnijet optužni prijedlog zbog navedenih prekršaja, s predloženom novčanom kaznom u iznosu od 15.000 kuna i predloženom zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.   

 Dan kasnije, oko 15 sati, policijski službenici su u Galovcu Začretskom presretačem zaustavili osobno vozilo kojim je upravljao 20-godišnjak brzinom od 122 km/h, na dijelu ceste gdje je brzina prometnim znakom ograničena na 50 km/h. Protiv vozača slijedi podnošenje obaveznog prekršajnog naloga zbog navedenog prekršaja s novčanom kaznom u iznosu od 10.000 kuna i zaštitnom mjerom zabrane upravljanja motornim vozilom “B” kategorije u trajanju od tri mjeseca.   

Na zagorskim prometnicama zabilježeno je i pet prometnih nesreća s materijalnom štetom,  do kojih je došlo u Velikom Bukovcu i Mokricama zbog nekretanja vozilom sredinom obilježene prometne trake, u Stubičkim Toplicama zbog nekretanja vozilom uz desni rub kolnika, u Pavlovcu Zabočkom uslijed neprilagođene brzine i u Donjoj Stubici zbog nezaustavljanja vozila pred prijelazom ceste preko željezničke pruge.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba