S DRUGE STRANE MIKROFONA: Nakon više od 40 godina u novinarstvu, dugogodišnja urednica na Radiju Kaj, Biserka Jakšić odlazi u mirovinu

BIBA, HVALA NA SVEMU ŠTO SI NAS NAUČILA: ˝Ostvarila sam sve svoje ciljeve, a da li sam uspjela, prosudit će javnost˝

Objavljeno: 28.03.2022.

Nakon preko 40 godina rada u novinarstvu, kao višegodišnja urednica, a već dugo i glavna urednica Radija Kaj Biserka Jakšić, uvijek i u prvom redu, u fokusu prema informativnom programu, odlazi u zasluženu mirovinu što je bio povod prijema u prostorima Županije gdje je, uz direktora Radija Kaj Dragu Gredičaka, ugošćena od strane krapinsko – zagorskog župana Željka Kolara i njegove zamjenice Jasne Petek.

Nema u našoj tridesetogodišnjoj Hrvatskoj niti jednog predsjednika, premijera, predsjednika Hrvatskog sabora, ili drugog značajnog dužnosnika, ali i zanimljivog čovjeka s kojim nije imala intervju.

– Moje mjesto je s druge strane mikrofona, malo mi je ovo sad čudno. Odlazak u mirovinu, u principu, nikad ne može izbrisati novinara koji uvijek tu negdje čuči. Definitivno mislim da ću biti novinar uvijek. Kada si jednom novinar, novinar si zauvijek. Ja sam u svojoj profesionalnoj karijeri nastojala biti korektna i objektivna. Prije svega sam nastojala publici, na korektan način, prenijeti ono što svi mi pratimo i znamo, ali to treba znati uobličiti da bi javnost znala pravu informaciju. Nadam se da nikada nisam iznevjerila javnost, a svoj posao sam odradila najbolje kako sam mogla. Gotovo pola svog života provela sam u Radiju Kaj i to je sreća jer sam dobila priliku izraziti sve svoje potencijale na najbolji način. Radila sam sve, okušala sam se u svakom zadatku i došla do ostvarenja svih svojih ciljeva. Da li sam u tome uspjela, prosudit će javnost – poručila je Jakšić.

Kolar je istaknuo kako je Jakšić pokazala da dosljednošću, ozbiljnošću i profesionalizmom u poslu možeš postati brend, a postavljene ciljeve možeš i ostvariti.

– Od početka moje političke karijere pa do danas, Biba je bila uvijek tu negdje, a rijetko možete naći novinara koji nikad nikome nije dao do znanja da nekoga preferira, a nikada niste mogli osjetiti da tu nije profesionalnost na najvišoj razini. S druge, nacionalne strane, Biba je našla načina kako postaviti pitanje i doći do odgovora za ono što je nama bitno. Znali smo se družiti i u Bruxellesu na Odboru regija kada je Biba izvještavala o našim projektima i mogu reći da smo uživali raditi s njom, iako smo bili s druge strane mikrofona. Iz Bibinih ustiju slušatelji su uvijek dobili istinitu i pravovremenu informaciju. Uvijek smo bili spremni da znamo, ako će nas pohvaliti da smo to zaslužili, ako će nas kritizirati da smo, isto tako, to zaslužili – poručio je Kolar i na kraju dodao:

– Želim ti da u mirovini nađeš vremena za sve ono što nisi stigla tijekom profesionalnog života. Puno hvala na suradnji koju smo imali – kazao je Kolar.

Najnovije po kategorijama

Objavljeno u isto vrijeme

Pročitajte više s našeg weba